KCVO MOEIZAAM LANGS TURKSE KRACHT

door | mrt 25, 2018 | Nieuws | 0 Reacties

KCVO heeft zondagmiddag tegen het laag staande Turkse Kracht een moeizame overwinning behaald. Het was een wedstrijd die alle kanten uit kon maar uiteindelijk toch met 0-2 in het voordeel van de Vaassenaren viel.

Turkse Kracht trok fel van leer en had in de beginfase een paar goede mogelijkheden. Eerst ketste een kans tegen een verdediger af en even later kon doelman Sander Jansen van der Sligte een gevaarlijk schot onschadelijk maken. Een kopbal van Edwin Stegeman was het eerste wapenfeit van KCVO.

Na een kwartier moest Melvin Balk zich met een hoofdwond laten vervangen door Tobi Bosman. In het tegenover gelegen ziekenhuis werden een paar hechtingen aangebracht om de wond te dichten. Melvin van Ast, die na de wissel doorgeschoven werd naar het middenveld, drukte goed door maar stuitte op een verdediger.

Sem Westra pikte de bal op en schoot tegen de keeper aan. De terugvallende bal werd door Van Ast net om de buitenkant van de paal heen gekruld. Even later was het dan toch raak, doch het doelpunt van Dahley Oortwijn werd geheel ten onrechte wegens vermeend buitenspel afgekeurd. Tien minuten later herhaalde zich dit akkefietje en zodoende werd KCVO twee glaszuivere doelpunten door de neus geboord.

Daar tussendoor schoot Turkse Kracht vanuit een vrije schop bovenop de lat. Het spel golfde op en neer en de Vaassense gasten kregen nog een paar reële mogelijkheden maar de kopbal van Edwin Stegeman en het schot van Sem Westra misten precisie. De thuisploeg kreeg voor rust nog een beste kans op de openingstreffer. De Deventer spits schoot van dichtbij hopeloos over zodat de rust met dubbelblanke cijfers inging.

In de tweede helft begon Turkse Kracht weer fel van zich af te bijten maar verder dan een vrije schop en een corner kwam het niet. Aan de andere kant was het Dahley Oortwijn die steeds op scherp stond om een gevaarlijke counter uit te voeren. Zo ging hij ook een keer over rechts goed door maar zijn inzet kon door de doelman al grabbelend weggewerkt worden.

Halverwege de tweede helft werd er wederom ten onrechte voor buitenspel afgefloten hetgeen weer een afgekeurd doelpunt opleverde. Jeroen Breden kwam de moegestreden Edwin Stegeman vervangen en Turkse Kracht wisselde ook een paar keer om een overwinning af te dwingen. Mede door goed keeperswerk van Sander Jansen van der Sligte kwam het echter niet zo ver.

Na weer een gevaarlijke uitbraak werd Dahley Oortwijn naar de grond getorpedeerd. Uit de voortreffelijk door Rick Beekman genomen vrije trap kopte Dennis Nijzing in de uiterste hoek raak (0-1). Met nog ruim een kwartier op de klok zette Turkse Kracht nog even alles op alles en KCVO kwam dan ook een paar keer goed weg. Drie minuten voor tijd werd het pleit beslecht en na een dieptepass van Melvin van Ast zette Dahley Oortwijn strak voor op Sem Westra die koelbloedig de 0-2 binnen schoot.

Op Paaszaterdag speelt KCVO om 18.00 uur thuis tegen Sportclub Lochem.

Opstelling KCVO: Sander Jansen van der Sligte; Melvin van Ast, Ron van Zuidam, Dennis Nijzing en Andy Klomp; Rick Beekman, Melvin Balk en Niels Weultjes; Edwin Stegeman, Dahley Oortwijn en Sem Westra. Ingevallen: Tobi Bosman, Jeroen Breden en Terence Siemelink.