KCVO mist effectiviteit in Zutphen

door | okt 2, 2023 | Nieuws

KCVO was zondag niet bij machte om het AZC echt moeilijk te maken. Het kreeg net als de thuisclub meerdere kansen maar miste de effectiviteit om die mogelijkheden te benutten.

Vooral het eerste half uur ging het aardig gelijk op en aan beide kanten waren er momenten om de score te openen. Aan Vaassense zijde kwam Melvin Balk net een paar centimeter te kort om een gave voorzet van Dani Bronsink in te koppen. Er volgden een paar mooie aanvallen maar de eindpass was niet altijd even goed. Dahley Oortwijn schoot een paar keer op doel maar miste de scherpte. Naar mate de tijd vorderde kreeg AZC een licht veldoverwicht en een niet te missen kans maar de bal ging voorlangs. Even later moest doelman Maurice Heutinck wel in actie komen en ranselde een bal keurig uit zijn doel. Onnodig balverlies in de voorhoede leidde indirect tot de openingstreffer. Het gevaar werd in eerste instantie nog een halt toegeroepen ten koste van een hoekschop maar daaruit werd in de rebound hard uitgehaald wat de 1-0 voor AZC betekende.

De tweede helft was nog maar vijf minuten oud toen de linksbuiten van de thuisclub naar binnen draaide en keihard in de bovenhoek knalde. De goalie had geen schijn van kans (2-0). De gasten waren even de kluts kwijt en hadden geluk bij een kopbal op de lat. Na een uur spelen kreeg KCVO een prima gelegenheid om de aansluitingstreffer te maken. Tom Tangelder kopte de bal door naar de vrijstaande Melvin Balk maar diens kopbal miste kracht en precisie. Calvin Overmars en Tijl Zomer werden ingewisseld om de aanval te versterken. Toch was het hun eigen doelman die een paar keer in actie moest komen. Langzaam maar zeker verzette KCVO de bakens en het was Ramon Heukels die hard in het zijnet schoot. Ook Sem Westra werd ingebracht voor extra aanvalskracht en was met zijn hoofd dichtbij een treffer. AZC counterde er echter lustig op los. Een reflex van Maurice Heutinck voorkwam erger. Toch was hij even later kansloos toen de spits om zijn as draaide en knap raak schoot (3-0). Ook Chiel Hagen mocht nog opdraven maar kon alleen maar toekijken hoe Melvin Balk met zijn pogingen het geluk niet aan zijn zijde had en een doelpunt afgekeurd zag worden.

Volgende week mag KCVO het opnieuw proberen als het Sportclub Rheden ontvangt, aanvang 14.00 uur.

Opstelling KCVO: Maurice Heutinck; Randy Berenschot, Yannick Heukels, Tobi Bosman, Rick Beekman; Ramon Heukels, Melvin Balk, Niels Weultjes; Dahley Oortwijn, Tom Tangelder, Dani Bronsink. Ingevallen: Calvin Overmars, Tijl Zomer, Sem Westra en Chiel Hagen.

 

 

 

 

 

 

 

Laatste nieuws

Agenda

Met dank aan onze sponsoren: