KCVO – LOCHEM in evenwicht

door | apr 3, 2018 | Nieuws | 0 Reacties

KCVO – Lochem 2-2

De wedstrijd KCVO – Lochem, op paaszaterdag, was een voorbeeldwedstrijd in de derde klasse.
Het spel golfde heen en weer, het tempo was hoog en beide teams speelden voor de winst. Iedereen kon dan ook leven met de uitslag van 2-2.

Lochem startte beter dan de thuisclub en in de 6e minuut ging een schot uit de tweede lijn naast. In de 10e minuut liet KCVO zich voor de eerste keer gelden na een steekbal van Melvin van Ast op Sem Westra. Echter de keeper van Lochem was goed uit de goal gekomen en greep goed in.

Na het begin offensief van Lochem greep KCVO meer en meer het initiatief. In de 13e minuut kwam Sem Westra dreigend van links naar binnen, zijn schot werd wederom gekeerd door de doelman. In de 25e minuut liet Melvin Balk zien hoe je zo’n bal moet binnen schieten, 1-0 voor de thuisclub.

Even later kwam Sem Westra goed door op links en gaf een een prima voorzet, echter Rick Beekman kon de bal alleen maar schampen. In de tegenaanval werd de goede linksbuiten van Lochem aangespeeld hij haalde de achterlijn en trok de bal terug op de zestien. Met een geplaatst schot in de verre hoek trok Lochem de stand weer gelijk. Door deze plotselinge tegenvaller was KCVO het even kwijt en mocht het blij zijn dat de scheidsrechter floot voor de rust.

In de tweede helft deden beide teams er nog een schepje bovenop. Waarbij Lochem beter aan de bal was maar KCVO de betere kansen kreeg. In de 58ste minuut wist Rick Beekman met een steekbal Melvin Balk vrij te spelen in het 16 meter gebied. De keeper van Lochem kwam razend snel uit zijn doel en wist de kans te verijdelen. 10 minuten later kreeg Rick zelf een schietkans maar door een duw in zijn rug werd hij voldoende uit balans gebracht om niet meer vol te kunnen uithalen.

Edwin Stegeman kwam in het veld voor de aan de rug geblesseerde Niels Weultjes, de jongeling aan de kant van KCVO was de baas op het middenveld. 2 minuten later gaf de sterk spelende Dahley Oortwijn met buitenkant rechts een afgemeten steekpass op Sem Westra die rustig bleef voor de keeper en beheerst afrondde, het was 2-1 met nog een kwartier te spelen.
KCVO trok zich niet terug en ging opzoek naar een derde doelpunt. In de 81ste minuut speelde Sem Westra vanaf links Dahley Oortwijn vrij op 18 meter van het doel. Het geplaatste schot werd knap uit de bovenhoek getikt door de doelman van Lochem.

Zoals zo vaak in het voetbal bleek ook nu weer dat als je het zelf niet afmaakt, het doelpunt aan de andere kant valt . De verder goed fluitende scheidsrechter beloonde een goed uitgelokte strafschop. Deze werd snoeihard ingeschoten waarmee doelman Sander Jansen van de Sligte kansloos werd gelaten, ondanks dat hij nog wel aan de bal zat.

Na het laatste fluit signaal was iedereen het er over eens dat de puntenverdeling terecht was. Het publiek had genoten van een mooie pot voetbal. Komende zondag, 8 april, gaat KCVO op bezoek bij Eerbeekse Boys.