KCVO lijdt pijnlijke nederlaag tegen ROBUR

door | mrt 18, 2024 | Nieuws

De gastheren uit Apeldoorn begonnen de wedstrijd met de bal rustig rond te tikken, maar lieten wel duidelijk merken dat ze zich er ondanks hun vorige week behaalde periodetitel niet gemakkelijk vanaf wilden maken. KCVO stelde er niet veel tegenover.  Pas na zo’n 20 minuten kreeg de ploeg uit Vaassen de eerste corner. Direct daarna volgde er nog een. De uit de lucht vallende bal werd door Tom Tangelder vol op de slof genomen, doch het schot ging rakelings naast. Na zo’n 40 minuten voortkabbelen van de wedstrijd kreeg Robur van de warrig leidende scheidsrechter, die telkens op 40 tot 50 meter van de situatie af stond, een strafschop cadeau. Dit buitenkansje betekende 1-0 voor de ploeg uit Apeldoorn.

KCVO begon de tweede helft zonder wijzigingen en schroefde het tempo duidelijk op, waardoor de scheidsrechter het nog moeilijker kreeg om het spel bij te houden. Na zo’n 25 minuten kwam Daniel Hulleman binnen de lijnen voor de leeg gespeelde Sem Westra. Deze wissel leverde gelijk weer wat extra vuur op. Melvin Balk kreeg al snel een tweetal mooie kansen, maar helaas leverde het geen doelpunt op. Korte tijd later volgde een snel uitgevoerde aanval van de Apeldoorners. Keeper Bronsink werd uitgespeeld en plotseling stond het 2-0. De gasten uit Vaassen geloofden er niet meer in en door een paar enorme slordigheden achterin konden de de aanvallers van Robur zomaar de 3-0 en 4-0 binnenwerken. Dit was tevens de eindstand.

Volgende week speelt KCVO om 14.00 uur thuis tegen Colmschate die op gelijke hoogte staat.