KCVO laat carnaval achter zich en wint van Helios met 5-1!

door | mrt 1, 2020 | Nieuws | 0 Reacties

Ook deze wedstrijd speelden de weergoden een belangrijke rol. Tijdens de wedstrijd stond er een straffe koude wind van goal naar goal op KCVO’s Sportpark de Egelbeek. Beide teams kregen in gelijke mate met de wind te maken. De sportieve wedstrijd werd op een prima wijze geleid door de KNVB toegewezen, relatief gezien nog jonge scheidsrechter, Tim Scholten.

Helios begon voortvarend aan de wedstrijd en straalden uit dat ze de punten bij KCVO wel even kwamen ophalen. Vanaf het begin van de wedstrijd zetten zij druk op het doel van KCVO echter KCVO had de verdediging goed staan om dit eerste aanvalsgeweld af te keren. Na een minuut of 10 kreeg KCVO gelegenheid om een ommekeer in de wedstrijd te bewerkstellingen. Een flitsende aanval uitgevoerd door Dahley Oortwijn en vervolgens een schot van Melvin Balk, welke maar ternauwernood door de keeper van Helios gekeerd.  Beide elftallen probeerden een doorbraak te forceren echter niets wees erop dat dit snel ging gebeuren. Maar in de 14e minuut wist Helios toch door te breken, welke op een goede manier door de nummer 11 van Helios met een goed schot, net buiten de 16 meter, werd afgerond, 0-1.

Dit was voor KCVO onverwacht en een domper. Hierna werd het voor KCVO  even zoeken maar geleidelijk aan kreeg KCVO meer grip op de wedstrijd. Het spel golfde over en weer en door beide ploegen werden kansen gecreëerd die uiteindelijk niet afgemaakt werden. Hierdoor bleef de stand met rust staan op 0-1.

Vanaf het begin van de tweede helft nam Helios weer het initiatief. Zij zetten direct druk op het doel van KCVO, maar zonder resultaat. KCVO had in de tweede helft de wind mee en kon het eerste aanvalsoffensief van Helios pareren. In de 54ste minuut was er een uitbraak van KCVO. Dahley Oortwijn begon een solo en kon de bal, ondanks meerdere ‘klutsingen’, meenemen richting doel van Helios. Door een handig balletje op doel wist hij de doelman van Helios op het verkeerde been te zetten en scoorde daardoor de gelijkmaker, 1-1.

Hierna nam KCVO het initiatief in handen en begonnen zij hun eigen spel te spelen. Mooie combinaties volgden maar helaas voor KCVO niet met direct resultaat. Ook Helios probeerde het tij te keren, maar ook zonder resultaat. Zij raakten in de 66 ste minuut wel de lat maar kwamen niet meer tot scoren.

In de open wedstrijd die volgde, bouwde KCVO steeds meer flitsende aanvallen op.  Het eerste resultaat daarvan was dat Melvin Balk in de 75ste minuut, met een geweldig schot, de onderkant van de lat bereikte. Even later was het toch raak. Melvin Balk veroverde de bal van een Helios speler, bedacht zich niet en schoot meedogenloos raak in de kruising, 2-1.

Ondanks dat Helios iets terug probeerde te doen nam KCVO steeds weer het initiatief en begon meer hun eigen spel te spelen. Een reeks van schitterde aanvallen volgden. In de 77ste minuut resulteerde een door Helios afgeslagen aanval in een cornerbal. Melvin Balk nam deze uitstekend en werd de cornerbal door Stan Hagen, met zweefduik, meedogenloos en hard binnengekopt, 3-1.

KCVO ging door. Het tegengas van Helios werd gepareerd en KCVO voerde de druk op ging steeds meer richting doel van Helios. In de 85ste minuut werd de bal op Sem Westra gespeeld. Hij begon aan een rush en lanceerde aan het eind daarvan een geweldig schot van rechts, in de linkerbovenhoek, onhoudbaar voor de keeper van Helios, 4-1.

Even daarna zette KCVO weer een mooie aanval op. Sem Westra, Edwin Stegeman en Melvin Balk waren hierbij in de voorbereiding betrokken. De bal werd netjes terug gelegd waardoor Dahley Oortwijn de 5-1 kon scoren.

Ook dit weekend heeft KCVO goede zaken gedaan. Volgend weekend, 8 maart 2020, speelt KCVO  op Sportpark de Egelbeek om 14.00 uur tegen Warnveldse boys.