KCVO laat 3 kostbare punten liggen

door | mrt 24, 2019 | Nieuws | 0 Reacties

In de 6-puntenwedstrijd in en tegen concurrent Heeten heeft KCVO onnodig de overwinning uit handen gegeven. Het kwam vóór te staan maar gaf in de laatste twintig de voorsprong en zelfs een gelijkspel uit handen.

De wedstrijd in de onderste regionen van de derde klasse gaf wel een spelbeeld te zien waarin beide ploegen er alles aan gelegen was die regio te verlaten. Over het geheel genomen was het een gelijk opgaande ontmoeting waarin een gelijkspel wellicht de beste verhouding was. KCVO begon wat aanvallender maar Heeten liet zich in de snelle tegenaanvallen niet onbetuigd. Echte kansen werden er echter niet gecreëerd. KCVO probeerde met hoge ballen in de doelmond wat onheil te stichten maar dit was een kolfje naar de hand van de lange Heeten-verdedigers. Toch wist Melvin van Ast tussen een paar spelers in nog op het Heetense doel te koppen.

De thuisclub kwam een keer gevaarlijk door maar een knappe reactie van KCVO-doelman Rico Bronsink voorkwam erger. Aan de andere kant werd Rick Beekman te ver naar de buitenkant gedreven waardoor zijn actie slechts een corner opleverde. Uit die hoekschop belandde de bal bij Dahley Oortwijn die via de bovenkant van de lat over schoot. KCVO kreeg een aantal mogelijkheden op rij en het was Melvin Balk die een goede kopkans voorlangs zag gaan. Een doorkopbal kwam bij Sem Westra terecht die hoog over schoot. Rick Beekman zag na een goede actie over links de keeper als eindstation. De Vaassense verdediging moest attent zijn bij de gevaarlijke counters en had geluk dat de Heeten-spits net voor rust over schoot.

In de tweede helft kwam Ron van Zuidam de geblesseerde Andy Klomp vervangen, een helft waarin de kansen zich snel afwisselden. Eerst was het Dahley Oortwijn die in de handen van de keeper schoot. Daarna was Heeten twee keer kansrijk waarbij de tweede kans tegen de paal belandde. Bij een schitterende combinatie tussen Balk, Oortwijn en Beekman was het laatste genoemde die zijn schot tot corner verwerkt zag worden. Het spelde golfde op en neer en nu was het Heeten die een keiharde kopbal over zag gaan. Na een voortreffelijke pass van Rick Beekman kreeg Sem Westra de ideale kans de score te openen. De doelman lag echter in de weg. Halverwege de tweede helft was het dan toch raak. Na een snel genomen vrije schop van Dahley Oortwijn werd Melvin Balk de diepte in gestuurd en met een werkelijk voortreffelijke trap buitenkant rechts lobde deze over de uitkomende keeper heen (0-1). Vijf minuten later werd de stand echter alweer gelijk getrokken toen de hele KCVO-defensie, inclusief de doelman, mistastte na een vrije schop vanaf de zijlijn (1-1). KCVO leek toch nog de overwinning naar zich toe te trekken.

Na een geweldige rush over rechts zette Melvin Balk de ingevallen Edwin Stegeman vrij voor de keeper, maar deze miste jammerlijk. Ook Wouter van Spanje mocht invallen maar kon geen potten breken. Dat deed Heeten wel toen het na een ongelukkige uitgooibal van doelman Rico Bronsink de bal onderschepte en de bal op doel lepelde. De bal leek opgevangen te worden door een verdediger maar de KCVO-doelman vond het toch nodig de weg voor de aanstormende spits te blokkeren en kreeg rood. Met een man minder en een penalty tegen moesten de laatste paar minuten worden doorgebracht. Veldkeeper Mike Diks had bijna de elfmeter te pakken (2-1) en daarom was het des te zuur dat er zelfs niet één punt meegenomen werd uit Heeten.

Volgende week mag KCVO het uit proberen bij Activia, aanvang 14.00 uur.

Opstelling KCVO: Rico Bronsink; Mike Diks, Samuel van Dongen, Tobi Bosman en Andy Klomp; Niels Weultjes, Melvin Balk en Rick Beekman; Melvin van Ast, Dahley Oortwijn en Sem Westra. Ingevallen: Ron van Zuidam, Edwin Stegeman en Wouter van Spanje.