Na een samenwerking van anderhalf jaar heeft het bestuur van KCVO per direct voor een andere technische route gekozen. Het betekent een traject zonder hoofdtrainer Olivier van der Kuil.

Na een goed eerste jaar onder de trainer in de Derde Klasse B, kende het eerste elftal een goede voorbereiding op het huidige seizoen met onder meer winst van de sterk bezette toernooien van KCVO zelf en VV Heerde. Het betekende dat de club vol vertrouwen aan de competitie begon, maar onder meer door blessures en het stoppen van ervaren spelers bleven de resultaten uit. Bij het bestuur ontbreekt echter het vertrouwen dat onder deze omstandigheden een omslag kan worden gemaakt.

Vandaar dat KCVO de moeilijke beslissing heeft genomen om hoofdtrainer Olivier van der Kuil en zijn assistent Cobus Nijzing per direct op non actief te stellen. ,,Ik wil zowel Olivier van der Kuil als Cobus Nijzing nadrukkelijk danken voor hun bijdragen aan de vereniging”, aldus voorzitter Wilco Oortwijn. ,,Zij hebben niet alleen een professionele houding, maar ook voor een prettige samenwerking gezorgd. Toch vonden wij dat er onder de huidige omstandigheden iets moest gebeuren.”

Voorlopig nemen bestuurslid technische zaken, Marcel Leerkes, en de coördinator selectie, Henry Scheffel, de taken waar.