KCVO JO15-1 naar de bekerfinale

door | apr 1, 2019 | Nieuws | 0 Reacties

Zaterdag 30 maart: het wordt een schitterende voetbaldag voor de talenten van onze JO15-1. Het zonnetje schijnt en alle ingrediĆ«nten zijn er voor een mooie wedstrijd. Alle koppies strak van concentratie en zenuwen, de halve bekerfinale tegen de Koninklijke UD gaat beginnen – zonder trainer Marcel Leerkes. LĆ©on van Eelen, Frank Zomer en Ruud Hagen nemen deĀ  honneurs waar.

Ivo Scheffel maakt er na een kwartier 0-1 van, met zijn chocoladebeen nog wel. Na 25 minuten komt de goede en sportieve tegenstander plots op 1-1.Ā  Vlak voor rust maakt Bryan Hulleman er 1-2 van. Joppe Broer bijt zich vast in de tegenstander en laat hem er niet voorbij. Zo gaan ze rusten, kansen genoeg voor KCVO , zonder zelf echt goed te voetballen.

In de rust zet LĆ©on de mannen op scherp. Sjoerd van Spanje en Floris Huntink komen daarna binnen de lijnen. UD zet meteen volle druk en even wankelt de defensie, maar Gijs Hulleman en Bas Jannink houden het hoofd koel. Tom voert een beslissende redding uit door met de punt van zijn schoen, maat 47, de bal uit de goal te tikken.Ā  Chiel Hagen moet op het middenveld alle zeilen bijzetten, maar het lukt hem om daar te controleren. Na een goede steekbal gaat Tijl Zomer alleen op de keeper af, speelt hem prima uit en scoort de bevrijdende 1-3.

UD geeft de moed niet op en blijft het proberen, maar KCVO knokt en maakt elk gevaar onschadelijk. Mart van Amersfoort is weer ouderwets op dreef en gaat de duels vol aan. Mees Huntink komt hem het laatste kwartier vervangen. Randy Berenschot wint elk kopduel op het middenveld en de tegenstander kan geen vuist meer maken. Owen Boshuizen blijft knokken in de tweede helft en daardoor kan Tijl zijn tweede van de dag maken: een schitterende lob over de doelman. Dat betekent 1-4 en de bekerfinale!

Een fantastische prestatie van deze mannen en natuurlijk verdient de begeleiding van het elftal een groot compliment. Op 1 juni mogen ze proberen om op eigen veld de finale te winnen tegen Sparta Nijkerk.