KCVO incasseert zevenklapper

door | sep 23, 2019 | Nieuws | 0 Reacties

KCVO is het seizoen slecht begonnen door in Olst met 7-1 te verliezen van Overwetering. Het was duidelijk te zien dat de Olstenaren vorig seizoen een level hoger speelden want in het vertoonde spel zat wel een klasse verschil.

Toch was het bijna KCVO dat de score opende. De 16-jarige Dani Bronsink kreeg in de tweede minuut een beste kans maar schoot jammer genoeg naast. Onnodig balverlies was er de oorzaak van dat de thuisclub in de dertiende minuut op voorsprong kwam.

Door het midden kon een snelle aanval opgezet worden en doordat in het centrum de rugdekking ontbrak kon de spits alleen op doelman Rico Bronsink af lopen (1-0). Overwetering was duidelijk het meest in balbezit en dicteerde het spel zonder echt gevaarlijk te worden.

Halverwege de eerste helft was het echter toch raak nadat een cornerbal niet goed weggewerkt werd. In tweede instantie kon de score verdubbeld worden (2-0). Schoorvoetend kon KCVO zich ontdoen van de Olster deken en na een hoekschop was het Rick Beekman die de afvallende bal weer in de doelmond bracht. Stan Hagen stond daar nog om de bal binnen te knikken (2-1). Dat gaf de Vaassenaren weer hoop maar dat was van korte duur. Nog geen minuut later was de marge alweer twee. De rechtsbuiten kapte twee verdedigers uit en schoot in de verre hoek de 3-1 binnen.

In de tweede helft maakte Dani Bronsink plaats voor Sem Westra waardoor het 4-4-2 systeem omgezet werd in de 4-3-3 variant. Meteen na rust maakte de thuisploeg haar intentie duidelijk. Dat gebeurde door via een aanval over links op de lat te tikken. Even later was het de KCVO-goalie die uitstel van executie bracht. Tot tweemaal toe was Rico Bronsink de situatie meester.

Door het wisselende systeem had KCVO aanvallend wat meer body maar gaf het de thuisclub wel meer ruimte op het middenveld. Dat resulteerde tot een snellere opbouw. Eén van die momenten leidde tot een uitgespeelde kans die feilloos benut werd (4-1). Overwetering kon nu lekker achterover leunen en liet de touwen wat vieren. KCVO gaf zich nog niet gewonnen en Sem Westra en Stan Hagen waren met hun kopballen dicht bij een doelpunt. Knappe reddingen van de Olster doelman voorkwamen de goals. Uit één van de vele en snelle tegenaanvallen kon de  5-1 aangetekend worden en was het verzet gebroken. In het laatste kwartier kon de thuisploeg er nog freewheelend 6-1 en 7-1 van maken.

Volgende week zal er uit een ander vaatje getapt moeten worden als KCVO gastheer is van buurman sv Vaassen. De wedstrijd begint een half uur eerder dan normaal, dus zondagmiddag om half 2.

In de eerste wedstrijd in deze halve competitie verloor KCVO kansloos met 0-8 van Sport Maakt Lenig (SML). De derdeklasser uit Arnhem was duidelijk een maatje te groot. Een week later werd er op het prachtige sportpark De Pinkenberg in Rozendaal gespeeld tegen de Velpse Voetbalvereniging Olympia (VVO). KCVO moest ook tegen deze derdeklasser haar meerdere erkennen en verloor met 5-2. De laatste ontmoeting was tegen vierdeklasser Victoria Boys in Apeldoorn. In deze veredelde oefenwedstrijd kon er door vakantieperikelen mooi geëxperimenteerd worden en daardoor mocht de 16-jarige Dani Bronsink de hele wedstrijd meespelen. Samen met zijn 18-jarige broer en doelman Rico vormden ze het jongste stel in de basis. Van enig krachtsverschil was nauwelijks sprake en voor de rust wisten beide partijen één maal te scoren. Bij tijd en wijle werd er gretig om de twijfelachtige eer gespeeld maar het was toch KCVO dat in de slotfase met 1-2 aan het langste eind trok. Volgende week gaat het om het echie en mag KCVO om 14.00 uur in Olst aantreden tegen sportclub Overwetering.