KCVO geeft wedstrijd onnodig in het laatste kwartier weg

door | apr 24, 2018 | Nieuws | 0 Reacties

Zondagmiddag is bij KCVO op sportpark de Egelbeek de wedstrijd, KCVO – Heeten, geëindigd in 2-3. Het was een sportieve wedstrijd welke goed werd geleid door de scheidsrechter de heer Bobi Dordievski. Ondanks het mooie weer waren er toch vele toeschouwers van KCVO en Heeten op dit duel afgekomen. KCVO gaf de wedstrijd in het laatste kwartier geheel onnodig weg.

In de eerste helft golfde het spel heen en weer. Beide elftallen gaven aan er een spannend duel van te willen maken. Direct al in de eerste minuut was er een goede aanval van KCVO. Heeten moest aan de noodrem trekken met als gevolg dat KCVO een vrije trap kreeg aan de rand van de zestien. De goed ingeschoten trap werd keurig gestopt door de keeper van Heeten.

In de 3de minuut weer een mooie combinatie aanval van KCVO. Rick Beekman, Melvin Balk en Dahley Oortwijn voerden een prima combinatie uit welke door de verdediging van Heeten weg gewerkt werd tot cornerbal.
Beide teams gaven aan dat ze aan elkaar gewaagd waren. Voor beide doelen ontstonden er kansen. Heeten was vooral sterk met zijn buitenspelers die van KCVO alle ruimte kregen. In de 18e minuut weer een mooie aanval van KCVO waarbij alle spelers van KCVO betrokken waren.

Mooi combinatie voetbal zorgde ervoor dat Andy Klomp een zuivere ‘pass’ op Melvin van Ast kon geven. De inzet van hem raakte de paal maar Rick Beekman stond helemaal klaar om de rebound op te vangen en de 1-0 binnen te schieten, stand 1-0.
Heeten liet het er niet bij zitten en voerde de druk op richting doel KCVO.

Dit resulteerde erin dat een aanvaller van Heeten zich helemaal vrij kon spelen en alleen op de keeper van KCVO af kon gaan, maar de keeper van KCVO, Sander Jansen van der Sligte, greep goed in.
Spelen op het kunstgras van KCVO bij deze weersomstandigheden erg warm. Daarom werd er in de 23e minuut een drinkpauze ingelast.

Hierna golfde het spel over en weer. Beide elftallen creëerden kansen waarbij de keepers van beide partijen de gelegenheid kregen om de hoofdrol te spelen en dat deden zij ook!
Na de drinkpauze voerde Heeten de druk op. Keeper Sander Jansen van der Sligte van KCVO moest een aantal keren ingrijpen. In de 26e minuut was het dan toch raak. De inzet van Heeten kon niet goed worden gepareerd en de bal werd net achter de doellijn door Sander weggewerkt maar dit was onvoldoende, 1-1. Daarna creëerden beide elftallen nog een aantal kansen waar beide keepers de uitblinkers waren.

Na de rust werd Dennis Nijzing gewisseld voor Sam van Dongen. De tweede helft gaf hetzelfde beeld als de eerste helft maar Heeten was feller en werd sterker. In de 60e minuut werd Melvin van Ast bij KCVO gewisseld voor Edwin Stegeman.
Ook deze periode moesten beide keepers veel in actie komen. In de 66e minuut werd door KCVO een mooie counter op gezet door Dahley Oortwijn , Melvin Balk en Sem Westra. Laatstgenoemde nam de bal aan en lanceerde een schot, net buiten de zestien, boven in de linkerhoek en onhoudbaar voor de keeper, stand 2-1.

Hierna trok Heeten de wedstrijd meer en meer naar zich toe maar het leek er niet op dat KCVO daardoor in gevaar zou komen. Toch volgde uit het niets de 2-2. Een afgezwaaide voorzet die de keeper van KCVO nog net aan kon raken belandde wel in het net 2-2.

KCVO liet het erbij zitten en Heeten kreeg het gevoel dat er meer te halen was. KCVO kwam steeds meer onder druk te staan. Door de drinkpauze en een aantal blessures liet de scheidsrechter langer doorspelen. Heeten bleef aandringen en scoorde in de 96ste minuut de 2-3. Ondanks het betere laatste kwartier van Heeten was een gelijkspel een terechte uitslag geweest.

Volgende week zondag, 29-4-2018, 14.30 uur speelt KCVO de al vaker geplande wedstrijd tegen en uit bij Witkampers (Laren, Gelderland).