KCVO geeft overwinning cadeau

door | okt 20, 2019 | Nieuws | 0 Reacties

Op sportpark De Egelbeek ontving KCVO Albatross uit Ugchelen. Beide teams staan onderin en kunnen de drie puntenĀ  goed gebruiken.
Na een goed begin van KCVO met een kans voor Dahley Oortwijn werd het een eerste helft waarin strijdlust het won van goed voetbal. Toch was het Dahley Oortwijn die met een droge knal vanaf de rand van het zestienmetergebied KCVO op een 1-0 voorsprong zette.
Vlak voor rust werd Mike Diks, die al een gele kaart had ontvangen, uit voorzorg vervangen door de uitstekend spelende Terence Siemelink.

In de twee helft probeerde KCVO het verschil te vergroten en had een paar kansjes. Het was echter Albatross dat profiteerde van een inschattingsfout in de verdediging van KCVO en in de 52e minuut op gelijke hoogte kwam.
KCVO probeerde het initiatief weer naar zich toe te trekken en kwam een aantal maal gevaarlijk door via Daniel Hulleman. Zijn acties waren een genot voor het oog maar steeds kon een verdediger van Albatross redding brengen.

Ook een goede kopbal van Stan Hagen uit een corner werd van de doellijn gehaald. Wegens herhaaldelijk commentaar op de leiding werd een speler van Albatross weggestuurd en moesten zij met 10 man verder.
KCVO probeerde het overwicht in de score uit te drukken en dat lukte uiteindelijk na een mooie actie van Dahley Oortwijn die Melvin Balk in een kansrijke positie voor de keeper bracht. Melvin rondde koelbloedig af en bracht KCVO op een 2-1 voorsprong. Albatross ging steeds meer risicoā€™s nemen en KCVO kon naar hartelust counteren.

Iemand die dat uitstekend kan is Sem Westra en hij werd ingebracht voor de moegestreden Edwin Stegeman. Het is een oude voetbalwet die zegt dat waneer je de kansen niet benut je dan de deksel op de neus krijgt.
Zo ook vanmiddag want nadat een corner voor Albatross door Rick Beekman van de lijn werd gehaald werd een volgende corner van Albatross Ā tegen deĀ  hand van een KCVO speler geschoten: penalty voor Albatross. Deze werd koelbloedig ingeschoten zodat de eindstand van de wedstrijd werd bereikt: 2-2.

Volgende week zaterdag 26 oktober om 16.00 uur speelt KCVO een uitwedstrijd tegen koploper SV Epe.