KCVO door de kou bevangen!

door | feb 25, 2018 | Nieuws | 0 Reacties

In de vierde thuiswedstrijd op rij in deze winterperiode – waar is de KNVB in hemelsnaam mee bezig? – trok KCVO tegen een gelijkwaardige ploeg aan het kortste eind. De ranglijst deed anders vermoeden maar vv Twenthe was een goede ploeg die eigenlijk veel te laag staat in de 3e klasse B. Vanaf het begin trokken de gasten uit Goor volop ten strijde. De thuisploeg daarentegen had moeite in haar spelritme te komen en de onderlinge linies waren niet goed op elkaar afgestemd.

Het middenveld werd niet goed aangespeeld en op haar beurt werd de aanval niet op maat bediend. Tenminste het eerste half uur. Al in de tiende minuut moest de 17-jarige Rico Bronsink, die zijn debuut maakte in het KCVO-doel, gestrekt naar de hoek. Uit de daaruit volgende corner werd hij wel gepasseerd maar ook onreglementair aangevallen en waardoor de goal werd afgekeurd. Na ruim een kwartier was het echter wel raak want na een goede aanval over rechts kon de linkerspits bij de tweede paal ongehinderd inkoppen (0-1). Vier minuten later liet de KCVO-verdediging de spits ontsnappen die vrij voor Bronsink opdook en geen moeite had de 0-2 aan te tekenen.

Het eerste venijn van de gastheer kwam van Rick Beekman maar zijn schot was voor de keeper. Een vrije trap voor KCVO werd in de muur geknald maar in de herkansing scoorde Melvin Balk met een fraaie lob een doelpunt die echter ten onrechte wegens vermeend buitenspel werd afgekeurd. Dat was een fikse tegenvaller en in plaats van de aansluitingstreffer kreeg KCVO nog een tegentreffer te incasseren. Twenthe onderschepte een aanval en met een paar snelle combinaties werd de spits vrij voor de goalie gezet die de hoek voor het uitzoeken had (0-3).

Het laatste kwartier voor de rust wist KCVO zich enigszins te herpakken wat prompt resulteerde in een tegendoelpunt. Na een goed uitgevoerde 1-2-cominatie met Rick Beekman was het Melvin Balk die met een boogbal de uitlopende doelman verschalkte (1-3). De thuisclub ging door en vlak voor de rust mikte Dennis Nijzing net naast.
In de rust werden Ron van Zuidam en Edwin Stegeman vervangen door Tobi Bosman en Andy Klomp. Ook Melvin van Ast moest zich geblesseerd laten vervangen door Niels Weultjes. KCVO kwam goed uit de kleedkamer en het wachten was eigenlijk op nog een goal. Op simpele wijze werd echter de bal verspeeld en de gasten schakelden meteen heel snel om.

Eerst wist Bronsink nog knap de bal te pareren maar in tweede instantie was het dan toch raak (1-4). Twenthe Goor leunde hierna lekker achterover en liet KCVO het spel maken. Dat lukte ook aardig want Sem Westra was dichtbij een treffer. Halverwege de tweede helft werd Melvin Balk goed vrijgespeeld en deze had geen moeite de doelman te passeren (2-4). Hierna had Dahley Oortwijn een goede mogelijkheid maar zijn inzet was te pover. In plaats van dat het 3-4 had kunnen en moeten worden werd het bij één van de schaarse uitvallen 2-5. Via de binnenkant van de paal werd de voorzet in het net gekopt.

KCVO kreeg nog wat gelegenheden maar de vrije schop van Samuel van Dongen ging over. Rick Beekman deed hetzelfde maar zijn volgende schot had meer verdiend. KCVO kreeg toch nog een doelpunt. Na een paar mooie combinaties was het Melvin Balk die diagonaal zijn derde treffer liet aantekenen (3-5).
Volgende week speelt KCVO om 14.00 uur uit bij Warnsveldse Boys.

Opstelling KCVO: Rico Bronsink; Melvin van Ast, Ron van Zuidam, Dennis Nijzing en Samuel van Dongen; Mike Hendriks, Melvin Balk en Rick Beekman; Edwin Stegeman, Dahley Oortwijn en Sem Westra. Ingevallen: Tobi Bosman, Andy Klomp en Niels Weultjes.