KCVO doet goede zaken tijdens Paasweekend

door | apr 22, 2019 | Nieuws | 0 Reacties

Op tweede paasdag trad KCVO aan tegen SV Zwolle in een belangrijke wedstrijd om degradatie te ontlopen. SV Zwolle had een punt minder dan KCVO zodat beide ploegen gebaat waren bij een overwinning. KCVO begon met Léon van Eelen en Ron van Zuidam in de basis: Léon om de aanval van extra impulsen te voorzien en Ron om de kopsterke spits van Zwolle onschadelijk te maken. Ondanks het warme weer en de druk die op de wedstrijd lag werd het een spannend duel. Rick Beekman zette in het begin van de wedstrijd Sem Westra vrij maar Sem schoot helaas over. In de verdediging moest Sander Jansen van de Sligte redding brengen op een schot van Zwolle. Daarna was het KCVO met een aantal mogelijkheden waarbij een mooie pegel van Melvin Balk op de onderkant van de lat beter lot verdiende. In de verdediging moest een bal van de lijn worden gehaald om een Zwolse goal te voorkomen. Aan het einde van de eerste helft werden kansen voor Niels Weultjes, Leon van Eelen en Sem Westra helaas niet in doelpunten omgezet. Ruststand 0-0.

De tweede helft zette KCVO aan om de score te openen. Een schot van Dahley Oortwijn miste het doel. Vlak daarna was het echter wel raak voor KCVO: Stan Hagen zette goed door op het middenveld en won twee duels waarna hij Sem Westra vrij voor de keeper zette. Sem aarzelde geen moment en schoot de bal onhoudbaar voor de keeper van Zwolle binnen. Melvin van Ast en Edwin Stegeman werden ingebracht voor de moegestreden Leon van Eelen en Dahley Oortwijn. SV Zwolle zette aan en probeerde de verdediging van KCVO met name door de lucht te verslaan maar deze gaf geen krimp. KCVO counterde een aantal keer gevaarlijk maar steeds was er een Zwolse verdediger die kon ingrijpen. In de 89ste minuut kreeg Sem Westra een publiekswissel en onder luid applaus werd hij vervangen door Tobi Bosman. Zwolle kreeg nog een vrije trap waarbij de keeper van Zwolle mee ten aanval trok. Vlak daarna kreeg Zwolle een vrije trap net buiten de zestien meter en de supporters van KCVO hielden hun adem in maar de verdediging hield stand. KCVO boekte een belangrijke, zwaar bevochten overwinning op een directe concurrent.

Volgende week speelt KCVO thuis tegen Heeten, aanvang 14.00 uur.