KCVO blij met 1 punt uit thuiswedstrijd tegen WIJHE ’92

door | feb 20, 2018 | Nieuws | 0 Reacties

KCVO speelde 18 februari in een andere formatie dan normaal gesproken. Om het snelle middenveld van Wijhe te bestrijden had trainer Olivier van der Kuil gekozen voor een 4-4-2 formatie. Uiteindelijk is het gelukt om de 0 te houden maar de manier waarop dit is gebeurd kunnen vraagtekens bij gezet worden.

In de eerste helft speelde het spel zich vooral op het middenveld af. Direct vanaf het begin bleek al dat Wijhe beweeglijker en vrijer kon spelen dan KCVO en daarnaast ging KCVO erg slordig met de bal om.

Door de gekozen opstelling van KCVO was er veel drukte in het centrum van het veld. Vanaf het begin nam Wijhe het initiatief en beheerste de nummer 8 van Wijhe, Douwe Booij, het middenveld. Door de opkomende backs bij Wijhe, vooral over de rechterkant, via de nummer 7, Marijn Ruiter, had de linksback van KCVO, Sam van Dongen, het erg zwaar. Daarnaast moesten de 2 spitsen van KCVO, Edwin Stegeman en Sem Westra, alle zeilen bij zetten om het ‘grote’ veld te kunnen belopen.

Toch kreeg KCVO na 9 minuten een goede kans om de 1-0 op het scorebord te zetten. Ingeleid door een goede actie van Sem Westra met direct daaropvolgend een mooie voorzet, zette hij Edwin Stegeman in een goede positie om te scoren. Door goed ingrijpen van de keeper van Wijhe werd een achterstand voor Wijhe voorkomen.

Daarna golfde het spel over en weer waarbij door beide partijen ongecontroleerd voetbal werd gespeeld. Aan beide kanten werden kleine kansen gecreëerd maar de keepers hoefden geen halsbrekende reddingen te verrichten. De beste mogelijkheden ontstonden voor KCVO omdat Wijhe gedurende de 1e helft het slordige spel van KCVO over ging nemen. In de laatste 10 minuten van de eerste helft begon Wijhe KCVO toch steeds verder naar achteren te drukken. Er ontstond druk in het doelgebied van KCVO maar Wijhe verzuimde door te drukken. Ruststand 0-0.

Van het begin van de 2 e helft nam Wijhe weer het initiatief en probeerde met combinatievoetbal het drukke middenveld en verdediging van KCVO te omzeilen. KCVO wisselde in de 55e minuut Edwin Stegeman voor Dahley Oortwijn, echter deze wissel veranderde het beeld van de wedstrijd niet. Wijhe werd steeds gevaarlijker en de verdediging van KCVO kwam steeds meer onder druk te staan.
Af en toe kwam KCVO uit de verdediging door op de counter te spelen maar voor echt gevaar zorgden deze uitvallen ook niet tot een uitbraak in de 65e minuut. Door Rick Beekman werd er snel uitverdedigd en werd KCVO gevaarlijk voor het doel van Wijhe. Met meerdere schoten werd getracht de bal in het doel van Wijhe te krijgen maar de verdediging en keeper van Wijhe bleven stand houden.

Hierna voerde Wijhe de druk weer op en speelde het spel zich steeds af op de helft van KCVO. Combinatievoetbal van Wijhe zorgde ervoor dat zij regelmatig aan de rand van het doelgebied van KCVO verschenen maar daar niet echt gevaarlijk werden. Wel werden er meer schoten op het doel van KCVO gelanceerd maar deze gingen over, naast of de keeper van KCVO, Sander Jansen van der Sligte, wist zonder moeite de bal tegen te houden.

In de 90ste minuut van de wedstrijd kreeg Wijhe nog een vrije trap op de rand van de zestien meter. Deze bal werd goed ingeschoten maar ging net over de linker bovenhoek van het doel.
In de 92ste minuut blies de goed leidende scheidsrechter, Teun van der Velden, voor het eindsignaal van deze wedstrijd. Eindstand 0-0.
In de 75ste minuut is Melvin van Ast nog gewisseld voor Tobi Bosman. Beiden voetballers namen de rechtsback positie in.

Terugkijkend kan gesteld worden dat Wijhe gedurende de hele wedstrijd overwicht heeft gehad en voetbaltechnisch gezien beter waren. Zij kwamen vaak tot bij de zestien maar daarbinnen konden zij niet echt gevaarlijk worden. KCVO mag blij zijn met 1 punt omdat Wijhe verzuimde door te drukken.

Zondag 25 februari speelt KCVO de volgende thuiswedstrijd. Dit is de inhaalwedstrijd uit de 11e speelronde. KCVO speelt dan om 14.00 uur tegen v.v. Twenthe uit Goor.