KCVO bindt ook Turkse Kracht aan de zegekar

door | nov 11, 2019 | Nieuws | 0 Reacties

Nadat vorige week Diepenveen met duidelijke cijfers naar huis werd gestuurd werd nu ook het Deventer Turkse Kracht met 4-1 slachtoffer van het Vaassense collectief.

Aanvankelijk leek het er helemaal niet op dat er een overtuigende overwinning behaald zou worden. Het eerste gevaar kwam van de gasten die een paar keer gevaarlijk door kwamen en een vrije schop rakelings over zagen gaan.
KCVO herpakte zich en met name de aanvallers wisten zich te onderscheiden. Hun acties leverden vooralsnog geen treffer op maar nadat Dahley Oortwijn in de veertiende minuut in het strafschopgebied gevloerd werd kreeg KCVO de uitgelezen kans om de score te openen.
Vanaf de stip verzilverde Tobi Bosman dit buitenkansje (1-0). Hierna werd Turkse Kracht wat strijdvaardiger en na een paar hoekschoppen was het heel dicht bij een doelpunt. De gasten hadden hun vizier niet scherp genoeg staan en schoten de kansen net naast.
Eenmaal verrichtte KCVO-goalie Rico Bronsink een knappe redding door een doorgebroken speler het scoren te beletten. Na ruim een half uur werd een buitenspelgoal van Daniël Hulleman afgekeurd maar even later was het wel raak. Edwin Stegeman speelde zich knap vrij en schoot onder de doelman door in de verre hoek (2-0).

Na de rust kwam er een fanatiek Turkse Kracht uit de kleedkamer die meteen duidelijk maakte dat het zich nog niet gewonnen gaf. Uit een goed lopende aanval wist het direct te scoren (2-1) en bracht het de spanning weer terug.
Het vertoonde daarna goed combinatiespel en was tijdelijk de bovenliggende partij. Er werden echter geen kansen gecreëerd zodat de thuisclub langzaam maar zeker weer grip kreeg op de wedstrijd.
Het werd zelfs met uitvallen levensgevaarlijk maar tot driemaal op rij wist het niet de geweldige kansen te benutten. Bovendien vervulde de Deventer doelman een glansrol en ranselde alle ballen uit het doel.

Halverwege de tweede helft kreeg een speler van de gasten zijn tweede gele kaart en kon vertrekken. Behalve een paar vrije trappen werd Turkse Kracht niet echt gevaarlijk meer. Het laatste kwart was echt voor KCVO maar o.a. Wouter van Spanje en Melvin Balk schoten net naast het doel.
Ook Daniël Hulleman kwam tweemaal oog in oog met de keeper maar kon het net niet vinden. Pas vier minuten voor tijd viel de spanning weg toen na een mooie combinatie met Rick Beekman de ijverige Edwin Stegeman de 3-1 binnen schoot.
In blessuretijd mocht KCVO wegens hands nog een penalty nemen en weer ontfermde Tobi Bosman zich over dit cadeautje (4-1).

Opstelling KCVO: Rico Bronsink; Mike Diks, Tobi Bosman, Stan Hagen en Duncan Leerkes; Melvin Balk, Rick Beekman en Wouter van Spanje; Edwin Stegeman, Dahley Oortwijn en Daniël Hulleman. Ingevallen: Samuel van Dongen, Dani Bronsink en Sem Westra.