KCVO begint seizoen met overwinning

door | sep 27, 2021 | Nieuws | 0 Reacties

De aftrap van het nieuwe voetbalseizoen 2021-2022 begon voor KCVO met een thuiswedstrijd tegen Activia. Na een lange periode zonder competitie voetbal door Corona maatregelen en een relatief eenvoudige bekerprogramma was dit de eerste wedstrijd waar het weer echt om de punten ging. KCVO startte dan ook voortvarend en zette Activia vanaf het begin van de wedstrijd onder druk. Dit resulteerde in de 4-de minuut in de 1-0 voor KCVO. Het was Melvin Balk die Tom Tangelder vrij voor de keeper zette en Tom tikte beheerst binnen.

Op deze zonnige middag gingen de KCVO supporters er eens goed voor zitten want dit kon een mooie uitslag gaan worden. Het liep echter anders dan zij verwachten. Activia kwam binnen drie minuten op 1-1 doordat het druk zetten van KCVO mislukte en de aanvallers van Activia vrij eenvoudig door de verdediging van KCVO heen konden spelen. Vlak daarna was er een afgekeurde goal van Activia vanwege buitenspel dus een eenvoudige middag werd het zeker niet. Het combinatievoetbal met het vroeg drukzetten dat KCVO in de voorbereiding veelal had gespeeld kwam niet uit de verf. Combinaties waren onzorgvuldig en voor de goal was de benodigde scherpte niet aanwezig.

Waarschijnlijk heeft  trainer Ramon van Schoonhoven zijn manschappen in de rust ernstig toegesproken want KCVO tapte aan het begin van de tweede helft uit een ander vaatje. Eerst was het een kans voor Edwin Stegeman die net werd gemist maar in de 46-ste minuut was het wel raak voor KCVO. Het was  Dani Bronsink die de keeper van Activia met een bekeken schot passeerde: 2-1. Daarna zette KCVO aan om het verschil naar een veilige marge te brengen. Edwin Stegeman werd door een verdediger van Activia onreglementair gestopt hetgeen een tweede gele kaart en dus rood voor de speler van Activia opleverde.

Om de wedstrijd definitief naar zich toe te trekken wisselde KCVO twee spelers: Sem Westra voor Dahley Oortwijn en Rick Beekman voor Edwin Stegeman. Het verschil was nog maar een goal en Activia loerde op de gelijkmaker. Rick Beekman onderkende het gevaar en zorgde persoonlijk voor de 3-1 door met goed doorzetten de bal te veroveren en met een hard schot te scoren! Dani Bronsink en Tobi Bosman werden vervangen door Wouter van Spanje en Duncan Leerkes. Er kwam geen verandering meer in de score hetgeen een goede start van de competitie voor KCVO betekent. Volgende week speelt KCVO om 14.00 uur een uitwedstrijd tegen Warnsveldse Boys.