KCVO begint met een nederlaag in de derby tegen sv Epe

door | sep 24, 2018 | Nieuws | 0 Reacties

KCVO is de competitie slecht begonnen door met 0-4 te verliezen van sv Epe. Ofschoon Epe ook geen geweldig partij op de mat legde, speelde het wel wat feller en liet het meer voetbal zien. Het had ruim een half elftal in de gelederen die toch een jaar tweede klasse ervaring had. KCVO daarentegen was over het algemeen wat slordiger, speelde onrustig en was technisch de mindere.

Op deze regenachtige zondagmiddag waren de eerste 5 minuten voor KCVO. Het kreeg in die fase een reële kans om de score te openen. Melvin Balk zag zijn inzet echter op het laatste moment geblokt wat hem slechts een corner opleverde. Ook Dennis Nijzing had een schietkans maar kreeg de bal moeilijk onder controle. Daarna trok Epe het spel naar zich toe zonder echt gevaarlijk te worden. Na een kwartier kreeg het de eerste kans en die was wel meteen raak. Calkhoven werd door middel van een steekpass op maat bediend en liet KCVO-doelman Sander Jansen van der Sligte kansloos (0-1). Hierna ontplooide zich een pover potje voetbal want beide partijen konden niet echt overtuigen. Pas aan het eind van de eerste helft ontstond er wat commotie toen Epe in een scrimmage dichtbij een treffer was.

Direct na de rust werd Jansen van der Sligte op de proef gesteld maar hij maakte het harde schot onschadelijk. Aan de andere kant was het Rick Beekman die een knal losliet maar ook hier was de doelman de gevierde man. Toch verdubbelden de Epenaren de score want het schot van Stefan Lokhorst werd iets van richting veranderd waardoor het onhoudbaar werd (0-2).

Na ruim een uur kreeg KCVO een goede mogelijkheid maar de kopbal van Niels Weultjes ging over. Even later was een vrije schop van Melvin Balk een prooi voor de keeper. Hierna ontstond een tijdje werkvoetbal en werd er gestreden om elke meter.

In de zeventigste minuut was het weer Lokhorst die de Vaassense defensie verschalkte (0-3). De thuisclub kreeg een opgelegde kans maar Edwin Stegeman speelde de bal te ver voor zich uit. Vier minuten voor tijd werd een Eper aanvaller gevloerd in de zestien wat een penalty opleverde. Lokhorst kreeg de kans om zijn hattrick te voltooien en had daar geen moeite mee (0-4).

Het was aan KCVO-zijde fijn om te zien hoe Stan Hagen na een jaar blessureleed zich redelijk staande wist te houden.

KCVO zal volgende week uit een ander vaatje moeten tappen als het in Ugchelen tegen Albatross speelt. Die wedstrijd begint om 14.00 uur.

16. Gerrit Calkhoven 0-1
52. Stefan Lokhorst 0-2
69. Stefan Lokhorst 0-3
87. Stefan Lokhorst 0-4 (strafschop)

Tobi Bosman is na afloop van de wedstrijd uitgeroepen tot man of the match.