Veel boeren hebben de Nederlandse vlag op z’n kop hangen als teken van nood. Het is een traditie die niet overal word gebruikt:

Wikipedia meld hierover:
Als een nationale vlag, op enkele uitzonderingen na, ondersteboven wordt gevoerd, dan geeft dit aan dat er sprake is van een noodgeval. Dit is echter slechts traditie. Het wordt niet erkend als een noodsignaal door de Internationale Bepalingen ter voorkoming van aanvaringen op zee. Ook wordt een nationale vlag vaak ondersteboven opgehangen als een teken van verzet of ongehoorzaamheid tegen het desbetreffende land. Tegenwoordig erkent alleen de vlag van de Filipijnen het noodsymbool van een omgekeerde vlag.

Het viel ons nu op dat bij Kasteel de Cannenburgh de vlag van het Geldersch Landschap en Kasteelen (GLK) op z’n kop hangt.

Zou er een noodsituatie op het kasteel zijn, of bij GLK? We konden nergens iets hierover vinden. Het kan natuurlijk ook een kwaaie jongensstreek zijn, al heb je een speciale sleutel nodig om de vlag in deze mast te hijsen. Of dat iemand niet helemaal wakker was toen deze de vlag hees.