Recentelijk zijn in de Gemeente Heerde weer enkele vrouwen gestart met Empowermenttraining. Met Wethouder Yasemin Cegerek wordt hierbij stil gestaan.

Heksje Wendela is een bijzonder project gebaseerd op een verhaal dat Melanie van Oort heeft geschreven. Melanie leed aan het Louis Bar syndroom waarbij mensen vaak niet ouder worden dan 20 jaar. Vorig jaar is zij op 28-jarige leeftijd aan de gevolgen van haar ziekte overleden maar zij had één grote wens die ze deelde met Ciska Meiling (Atalanta Nèhmoura), een kinderboek gebaseerd op een door haar geschreven verhaal. En Atalanta is deze week te gast in Infomix en vraagt kinderen haar te helpen.

Na zes dagen fietsen in Kenia heeft ‘Epe fietst voor water’ ruim 100.000 euro opgehaald. Dat geld wordt besteed aan het slaan van waterbronnen en de aanleg van waterleidingen in Maai Mahiu. Enkele deelnemers delen hun ervaringen.

Tenslotte bezocht Harrie Mulder KEK in Epe en sprak met René Blok over het vlinderproject en het ‘Concert voor de Vlinders’ in samenwerking met het Jeugdorkest Prins Bernhard Emst in de Grote Kerk in Epe.

Infomix wordt herhaald. Op woensdag vanaf 16.00 uur en op donderdag vanaf 9.00 uur. Terugluisteren kan uiteraard ook via www.radio794.nl.

Radio 794 – 106,5 FM & 107,8 FM ether – 93,1 FM kabel – www.radio794.nl