Kampioenschap dames CVO binnen handbereik

door | mrt 17, 2019 | Nieuws | 0 Reacties

Zaterdagavond stond de uitwedstrijd tegen Wijhe op het programma. Op weg naar het kampioenschap opnieuw een superspannende wedstrijd. CVO staat bovenaan, Wijhe volgt op de tweede plek met een wedstrijd meer. Het was dus zaak om deze wedstrijd te winnen om de koppositie te handhaven.

Het leek erop dat het een thuiswedstrijd was gezien de vele supporters die mee waren gereisd om de dames te steunen! Vanaf het begin van de wedstrijd ging het gelijk op. Het was wel meteen duidelijk dat het een pittige wedstrijd zou worden. Na vijf minuten was het 3-2. CVO speelde te gehaast en kwam daardoor niet in haar eigen spel. Het resulteerde in balverlies en het niet afmaken van de kansen.

Daarna kreeg CVO wat de overhand en kon dit omdraaien naar een 4-5 voorsprong. Er waren drie mooie aanvallen die helaas niet beloond werden met een doelpunt. Twee keer raakte de bal de paal en 1 x werd er een doelpunt afgekeurd. Wijhe bleef ook scoren en vijf minuten voor rust stond het 10-8 voor Wijhe. De twee minuten tijdstraf van Wijhe werd door CVO benut en CVO kwam terug tot 11-11. De ruststand werd 12-11.
De dames wisten wat ze te doen stond, namelijk blijven gaan en knokken voor het kampioenschap! Het eerste gedeelte van de tweede helft verliep goed voor CVO en de dames kwamen op een voorsprong van 16-20. Een behoorlijke domper was de blessure die Sharon Prins aan het eind van de wedstrijd opliep. Zij moest helaas het veld verlaten.

Daarna kwam Wijhe toch weer terug  tot 20-20. Een aantal zenuwslopende minuten volgden. Helaas raakte 1,5 minuut voor tijd ook Corine Vernooy geblesseerd. Met een achterstand van 23-22 moesten de dames vechten en dat hebben ze gedaan! Door deze enorme wil om te winnen wist CVO de 23-23 te scoren! Echt een enorme knappe prestatie om toch nog het gelijkspel uit deze moeilijke wedstrijd te slepen, en zo de koppositie te behouden. Trainer Raymond Diks zei na afloop van de wedstrijd trots te zijn en dat de meiden op karakter dit punt in de wacht hebben gesleept!

Na de wedstrijd kwam het prettige bericht door dat de directe concurrent Dalfsen twee punten heeft laten liggen. Met nog twee wedstrijden te spelen betekent dit dat bij winst in de volgende wedstrijd van CVO het kampioenschap behaald kan worden! Deze wedstrijd wordt gespeeld aanstaande zondag 24 maart om 11.10 uur in de Koekoek. De tegenstander is Kwiek uit Raalte.

Doelpunten: Sharon Prins (7), Maud Hagen (4), Mirjam van Hunnik (4), Sara van Bussel (3), Eileen Pelgrom (2), Corine Vernooy (2), Nienke de Graaf (1). Verder speelden mee Eline Meuleman, Laura Stegeman, Jamie Augustinus, en keepster Marlou Bourgonje.