De leden van De Rossumdaerpers kunnen de komende twee weken hun entreebewijzen afhalen voor het Openingsbal van carnaval. Omdat de vraag naar kaarten het aanbod overstijgt, heeft de vereniging uit Vaassen speciale regels moeten instellen om de toegang tot de feesten zo goed mogelijk te laten verlopen.

Leden hebben op vertoon van hun ledenkaart gratis toegang tot alle onderdelen van carnaval der Rossumdaerpers. Wegens de overweldigende belangstelling moesten er echter speciale regels worden ingesteld en dat geldt wederom voor het Openingsbal op zaterdag 2 maart met optredens van Samantha Steenwijk en De Havenzangers 2.0 onder leiding van de DJ Remco in de grote zaal en van Suitz met DJ Laurens in het Party Café. Leden kunnen op vertoon van hun lidmaatschapskaart een toegangsbewijs afhalen op vrijdag 15 februari van 19.30 tot 21.00 uur en op zaterdag 23 februari van 15.00 tot 17.00 uur in dorpscentrum De Wieken.

De situatie met de grote belangstelling heeft geleid tot een levendige handel in entreebewijzen via Internet. Dit vond de vereniging geen goede zaak naar de niet-leden die óók graag carnaval vieren in De Rossumburcht. Vandaar dat de club voor de Hollandse Avond op Rosen Montag de regeling laat gelden die eveneens geldt voor de andere avonden. Leden hebben vrij toegang en voor anderen is er verkoop aan de zaal. Hierbij geldt wel voor iedereen: als de zaal vol is, sluiten de deuren.

Op deze plek wil de club benadrukken dat het recht op toegang voor de bovengenoemde evenementen vanaf zestien jaar is. Slechts op de zondagavond krijgt iedereen van twaalf jaar en ouder toegang. Maar… Alleen mensen van achttien jaar en ouder hebben bij feesten van De Rossumdaerpers het recht om alcoholische dranken te nuttigen en te kopen. Hierop wordt streng toegezien.