Fotobijschrift: Voorleeskampioen Julia Bosch

De voorleeswedstrijd van de bibliotheek in Vaassen is gewonnen door Julia Bosch van de Sprenge Vaassen.

Vijf basisscholen uit Vaassen en Emst namen donderdagavond deel aan de, door de Bibliotheek Noord-Veluwe georganiseerde, lokale ronde van de Voorleeswedstrijd, waar de schoolkampioenen in de Rank voorlazen aan een volle zaal.

De andere leerlingen die als schoolkampioen meededen aan de Voorleeswedstrijd in Vaassen zijn Isabella Wolf van Gerardus Majella, Tamara Breman van Sterrenschool Geerstraat, Nisa Sahin van Mozaïek en Brecht Huntink van De Violier.

Goed gekozen fragmenten

De jury hoorde vijf goede voorlezers die best wel zenuwachtig waren, maar daarentegen heel goed voorlazen. De voorgelezen fragmenten waren goed gekozen, met soms een open einde. Als het publiek wil weten hoe het afloopt…. dan moeten ze zelf lekker gaan lezen, dat deden de dames heel goed! Julia Bosch was de overduidelijke winnaar. Zij wist de spanning op te bouwen en vast houden op een manier waardoor het publiek geboeid luisterde vanaf het begin tot het eind.

Ze heeft een prettig leestempo, een mooie voorleesstem en een goede intonatie. Op alle punten scoorde Julia goed. Bij de voorleeswedstrijd lezen de deelnemers voor uit een door henzelf gekozen boek, Julia las voor uit het spannende boek De jacht op het schaduwdier van John Flanagan.
Julia gaat nu door naar de regionale ronde in Apeldoorn, waar ze Vaassen zal vertegenwoordigen.

Jury

De jury werd gevormd door wethouder Visser, mevrouw Dijkstra, voorzitter werkgroep laaggeletterdheid gemeente Epe en mevrouw Siedych, medewerker Bibliotheek Noord-Veluwe. Wethouder Visser reikte de beker uit aan Julia Bosch.

In de zaal waren medeleerlingen, ouders en leerkrachten aanwezig om hun eigen kampioen aan te moedigen.

Spandoekenwedstrijd

De spandoekenwedstrijd is gewonnen door De Violier. De supporters van schoolkampioen Brecht Hultink hadden een mooie mix van boeken en een portret van Brecht zelf gemaakt. Dit was kleurrijk en mooi gedaan. Zij hebben hiermee een boekenbon voor de school gewonnen. Voorlezer Brecht Hultink en haar medeleerlingen gaan daarmee een mooi boek uitzoeken.