Dit jaar bestaat Museum Vaassen Historie 10 jaar. Daarom laten de samenstellers een aantal prominente exposities uit deze periode in kleine vorm terugkomen. De exposities bestaan uit drie fases. De werkgroep inrichting is nu bezig de voorjaarsexpositie te ontmantelen en de zomer expositie op te bouwen. Het museum is daardoor deze week gesloten.

In de zomer zijn dat De Baronnenlijn met modelspoor, station Vaassen en fotomateriaal van de Veluwse Model Spoorclub uit Epe. Modelbouwvereniging “Samen Sterk” met modelschepen. Miniatuur koetsen van Joop Haverkamp en de toverlantaarns van Henk Kloezeman. De expositie is te zien vanaf donderdag 23 mei Tm eind augustus.

Een deel van het museum is ingericht op basis van vaste thema’s, namelijk lokale industrie en detailhandel, een kruidenierswinkel en Vaassen tijdens bezetting en bevrijding. Dit alles is te zien in Museum Vaassen Historie aan de Dorpsstraat 73 (schuin tegenover de Hema) en is geopend op donderdag en vrijdag van 13.30 tot 16.30 uur en op zaterdag van 11.00 tot 16.00 uur. Er is een traplift aanwezig en de toegang is gratis.