Jongste toppers van SG Octopus ZVV leveren een fantastische prestatie

door | jul 3, 2023 | Nieuws

Afgelopen zondag vonden de  Nederlandse kampioenschappen voor minioren plaats in het 50 meter zwembad van Dordrecht. De deelnemers kwamen uit het hele land en om mee te mogen doen moet je in jouw leeftijd op  één of meerdere afstanden bij de beste 24 zwemmers van Nederland staan.

Dit op zich is natuurlijk al een fantastische prestatie.

Vijf jonge zwemmers van SG Octopus ZVV waren hierin geslaagd en zij kwamen in totaal op maar liefst 23 afstanden aan de start. Dit leverde 4 medailles op; twee keer zilver en 2 keer brons.

Dax Muilaert kwam drie keer aan de start. Bo Oldenhof, Jaurieke Morren, Stan Ordelman en Nils Bellert kwamen het maximaal aantal keer van vier aan de start.

Voor alle vijf de zwemmers was het de eerste keer dat zij dit kampioenschap mochten zwemmen.

Bo mocht meteen het eerste programma aan de start verschijnen. Hij begon met de 200m wisselslag. Daarna zwom hij de 100m rugslag, de 100m vlinderslag. En, ondanks dat hij reserve stond bij de 100m vrij, mocht hij na afmeldingen van andere zwemmers ook deze afstand zwemmen.

Op de 100m vlinderslag mag Bo zich 9e van Nederland noemen!

Jaurieke had een zwaar programma met haar 100m vlinderslag, 200m vrije slag, 200m wisselslag en 100m rug. Zij liet hele mooie wedstrijden zien en ondanks dat een 50 meter bad zwaarder is dan een 25 meter bad, zwom ze alsof er weinig verschil zit tussen een kort en lang bad.

Stan zwom de 100m schoolslag, 200m vrije slag, 100m vlinderslag en de 100m vrije slag. Met een ontzettend mooie race op de 100m schoolslag mag Stan zich 7e van Nederland noemen. Dit is een hele mooie beloning voor zijn doorzettingsvermogen.

Dax kwam drie keer aan de start. Hij begon op de 200m vrije slag en wist met zijn eerste race meteen een bronzen medaille binnen te halen! Deze prestatie smaakte naar meer en op de 100m rugslag zwom hij naar een tweede plek. Tijdens zijn laatste afstand, de 100m vrij, viel hij helaas net buiten de medailles.

Nils begon de dag met een 200m wisselslag. De zenuwen waren aanwezig, maar hij zwom naar een mooie 5e plek. De 100m school was een erg spannende race. De nummers 3 tot en met 7 lagen erg dicht bij elkaar. Helaas viel Nils net buiten een podiumplaats. Dat moest goed gemaakt worden. Tijdens de 100m rugslag behaalde hij de 3e plek. De 100m vlinderslag wist Nils met een eindsprint af te sluiten met een zilveren medaille.

Met deze topprestaties hebben de jonge zwemmers van SG Octopus ZVV  het succesvolle seizoen in stijl afgesloten.  Daarmee is de tijd gekomen om van een welverdiende vakantie te gaan genieten.