Op woensdag 12 februari kreeg de heer J.H. Hollander uit Epe uit handen van burgemeester Tom Horn een Koninklijke onderscheiding. De heer Hollander is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau en kreeg de bijbehorende versierselen opgespeld door de burgemeester. Dit gebeurde tijdens een bijeenkomst van het Formulierenteam van de Stichting Koppel/SWOE, waar de heer Hollander afscheid nam als vrijwilliger.

Het Formulierenteam bestaat uit vrijwilligers, die mensen in de gemeente Epe helpen met de administratie en het invullen van formulieren. Sinds 2011 is de heer Hollander in het team actief geweest en wordt geroemd door collega’s om zijn enorme kennis op het gebied van financiën en administratie. Maar dit was niet de enige reden voor een lintje. De heer Hollander was ook meerdere jaren de drijvende kracht achter de organisatie van de Dag van de Mantelzorg.

Tijdens een periode van ruim 20 jaar was de heer Hollander ook voorzitter van de toenmalige District Arbitrage Commissie van de Koninklijke Nederlandse Hockey Bond (KNHB). Hij was medeontwikkelaar van de eerste opleidingen voor bondsscheidsrechters en zelf opleider en coach voor bondsscheidsrechters in het district. Ook had hij zelf een rol als bondsscheidsrechter en heeft het bondsscheidsrechters hockeyteam van de KNHB mede opgericht.

In het verleden was de heer Hollander ook als vrijwilliger verbonden aan de Stichting Mentorschap Overijssel Gelderland. Hier zette hij zich met hart en ziel in voor cliënten die niet voor zichzelf kunnen opkomen of die geen familie of anderen hebben om op terug te vallen. En bij WSV Volleybalvereniging en EZC’84 heeft hij jarenlang mensen met een verstandelijke beperking begeleid bij het sporten.

foto’s Hans van de Vlekkert