De werkgroep “Jesus Christ Superstar” is er opnieuw in geslaagd deze gelijknamige musical naar Vaassen te halen. Dit zal plaats vinden zondag 7 april a.s. om 19.30 uur, in de H. Martinuskerk (Deventerstraat 98) in Vaassen , waar Studio ’65 Vocaal theater uit Enschede een één uur durende voorstelling zal geven van de “Jesus Christ Superstar-Musical” .

Deze 4-delige “klassieker”werd oorspronkelijk geschreven door Andrew Lloyd Webber en later in een eigen arrangement bewerkt door componist/regisseur Rinus Luttikhuis. Op dit moment tekent dirigente Armanda ten Brink voor de productie.

De musical geeft op indrukwekkende wijze een samenvatting van het passieverhaal weer, in een compositie van Engelstalige songs afgewisseld met korte eigentijdse overwegingen. Dit alles in een decor van sober licht, authentieke kostuums en omlijst door secuur piano- en fluitspel. Het toonaangevende rock karakter van de originele filmopera, maakt op subtiele wijze plaats voor uiterst ingetogen gezongen melodieën. Enkele voorbeelden daarvan zijn: “I don’t know how to love him, Hosanna Hey, Could we start again please en het ontroerende Pie Jesu”.

Het koor van Studio ’65 Vocaal theater is een theater- en zanggezelschap uit Enschede dat uit 60 leden en een technische ploeg bestaat. De koorleden en solisten werken allemaal op amateur basis aan de musical mee, ondanks de hoge muzikale eisen die er aan hen gesteld worden. Elk jaar geven zij in Overijssel, Gelderland en Duitsland zo’n 20 voorstellingen van de “Jesus Christ Superstar” musical. Zij gaan hiermee inmiddels hun 40e jaar in en trekken nog steeds overal waar ze zijn te zien en te beluisteren volle kerken. Meer informatie over studio ’65 Vocaal theater kunt u vinden op www.studio65.nl

Vanaf 1995 is Studio ’65 Vocaal theater om het jaar te gast in Vaassen en wisten zij met de “Jesus Christ Superstar” musical steeds zoveel belangstelling en enthousiasme los te maken, dat een nieuwe uitnodiging niet uit kon blijven. Voor liefhebbers van zang en muziek is deze overbekende musical dan ook beslist aan te bevelen.

De toegang tot het bijwonen van de musical is gratis. Dit wordt mede mogelijk gemaakt doordat een aantal sponsors zich bereid hebben verklaard de te maken kosten voor hun rekening te willen nemen. Wél wordt er na afloop van het optreden een collecte gehouden. Reserveren is niet mogelijk.