200 km wandelen in 10 dagen 

Jenny Berends uit Vaassen en Toos Herms uit Epe wandelden van 3 t/m 12 juni ca. 200 km in 10 dagen voor Stichting Alpe d’HuZes/ KWF.

Nu voor de 2e keer op rij de Alpe d’HuZes in Frankrijk niet door kon gaan vanwege Corona moest er toch wat anders te verzinnen zijn om geld in te zamelen. Jenny bedacht een speciale wandeltocht. Vriendin Toos besloot ook mee te doen.

Niet zomaar ergens naartoe……

Op 3 juni, officieel de datum dat de Alpe d’Huez in Frankrijk beklommen zou worden, zijn ze de actie gestart. Van buurtschap Ziek (bij Zeddam) liepen zij iedere dag gemiddeld 20 km om vervolgens op 12 juni in Nooitgedacht (bij Rolde) te finishen. Plaatsen die gepasseerd werden hebben allemaal iets in de naam van de fases die een kankerpatiënt kan doormaken. Zo werd de wandeltocht niet zomaar een willekeurige wandeling iedere dag, maar een tocht met een verhaal. De dames waren iedere dag life te volgen via een gps-tracker van Geotrack Telematics B.V.

Indrukwekkend

De dames waren het gezicht van de actie, en met te dagwandelaars en de meewerkende achterhoede (familie, team, vrienden en kennissen) is deze actie tot iets bijzonders uitgegroeid. Tijdens de wandelroutes hebben zij veel gastvrijheid, vriendelijkheid en spontaniteit ondervonden. En ook bemoediging, blaren, emoties…… De verhalen die men aan ze vertelde hebben eveneens veel indruk gemaakt. Er werd regelmatig gezongen: “Het zijn de kleine dingen die het doen, die het doen”. En die kleine dingen hebben het voor hen groots gemaakt.

Sponsoring en totaal bedrag

Overnachtingen waren geheel belangeloos beschikbaar gesteld door diverse B&B’s en campings op de route. Iedere dag liepen er één of meer dagwandelaars mee, maar natuurlijk niet voor nop. Meelopen was ook meehelpen om een mooi bedrag voor het KWF bijeen te krijgen. De bedragen die de dagwandelaars gesponsord hadden gekregen werden nog even geheim gehouden. Op de finishdag 12 juni in Nooitgedacht zijn het bedrag voor deze actie dat al op Jenny’s actiepagina stond plus de sponsorbedragen van de dagwandelaars bij elkaar opgeteld. Na binnenkomst van de wandelaars rond 16.00 uur

kon de captain van Team de Keet*Herms een cheque overhandigen met het enorme totaalbedrag van: € 12.998,- !! “Wij willen iedereen hartelijk bedanken voor  alle postitieve berichten en geweldige donaties. Dit alles hadden we toch Nooitgedacht!?”, aldus Jenny en Toos.

Doneren kan nog steeds op: https://www.opgevenisgeenoptie.nl/fundraisers/JennyBerends369/alpe-dhuzes-2021