Door: Henk Boeve
Foto’s: Désiré

De geruchten gingen al geruime tijd door Emst. We hebben het dan over het optreden van Jan Smit in verband met 100 jaar Emsterfeest.

En ja hoor, klokslag kwart over elf, daar stond hij, Jan Smit uit Volendam, voor een uitzinnig publiek in de grote tent aan de Dalenweg in Emst. Robert-Jan Goedhart, verantwoordelijk persoon voor het boeken van artiesten, heeft twee jaar geleden de stoute schoenen aangetrokken om Jan Smit te contracteren voor een optreden in verband met dit jubileum. Een betere start van het jubileumjaar had Goedhart niet kunnen wensen. Wat een uitzinnig publiek. In één woord geweldig.

En geen enkel incident tijdens het optreden van Smit. Vaak tijdens dergelijke tentfeesten wordt met bier gegooid. Nu niet één glas. Dat mag ook weleens gezegd worden. Voorzitter Harry van Lohuizen was uiteraard na het optreden van Smit een blij mens. “Deze avond was alleen voor leden. Er zijn 2300 kaarten opgehaald en ik denk dat iedereen aanwezig was die ook een poosje geleden de kaart opgehaald hebben. Een super geslaagde opening van vier dagen Emsterfeest”.

Maar niet alleen het optreden van Jan Smit was een enorm succes. Wat te denken van de Perfect Showband. Zoals ze zelf zeggen bij ons optreden worden de feesttenten uit de grond getrokken. En dat bleek maar eens te meer bij het optreden in Emst.

Ook de naam Dennis Wiltink zal de boeken ingaan die bijzonder veel indruk maakte tijdens zijn optreden. In november 2006 maakte het Nederlands publiek voor het eerst kennis met de toen 19-jarige zanger tijdens zijn allereerste optreden in zijn voormalige woonplaats Epe. Nu weet heel Emst wie Dennis Wiltink is.

De komende dagen tot en met zaterdag is er van alles te doen in Emst. Zie voor het programma op de site van het Emsterfeest.