Door Henk Boeve
Na ruim 10 jaar het beheerdersechtpaar te zijn geweest van dorpshuis de Hezebrink stoppen Jan en Jeanet van der Sluis uit Zwolle per 31 december a.s. Helaas hebben ze mede om financiële redenen deze moeilijke beslissing moeten nemen.

De verbouwing hebben ze destijds doorstaan. Toen werd veel van Jan en Jeanet gevraagd, omdat veel activiteiten niet door konden gaan. Zo heeft Jan in de verbouwingstijd een prachtige duikbootbowling gemaakt. De vernieuwde Hezebrink trok direct veel belangstelling bij verenigingen en bedrijven, maar ook particulieren waren enthousiast. Jan en Jeanet hadden er vertrouwen in dat met hun aanpak hun investeringen weer snel terug zouden kunnen verdienen. Maar toen kwam in maart 2020 de mokerslag: Corona. Voor velen een zeer moeilijke periode, zeer zeker ook voor Jan en Jeanet. Ook zij werden niet gespaard. Jan en Jeanet hebben niet de financiële buffers om deze klap op te vangen. Ook is het toekomstperspectief onzeker. Op dit moment weet niemand hoe lang deze pandemie nog voortduurt. Daarom nemen ze zichzelf in bescherming. Ze nemen het verlies wat ze hebben geleden en stoppen noodgedwongen per 31december a.s. Maar laten we eerlijk zijn, zeggen Jan en Jeanet. We hebben ook hele goeie tijden gehad. Dat moet ook gezegd worden. Nu is het allemaal negatief, maar we hebben gelukkig ook vele positieve financiële momenten gekend. En laten we het personeel niet vergeten te bedanken, want zonder hun toewijding hadden we het geen 10 jaar kunnen volhouden.

Een groots afscheid door het Coronavirus zit er niet in. Nu niet en ook op een later tijdstip niet. Daarom willen Jan en Jeanet in dichtvorm iedereen ontzettend bedanken voor het vertrouwen in de afgelopen 10 jaren.

Bedankt voor het vertrouwen lieven mensen,
Voor jullie complimenten, waardering en goede wensen,
Het Hezebrink hoofdstuk is nu afgesloten,
Maar wat hebben we van jullie allen genoten!
En gezien de vele positieve respons,
Jullie hopelijk ook van ons ….

Op dit moment loopt er een sollicitatieprocedure voor het vinden van een nieuwe beheerder/echtpaar voor het Dorpshuis. Er hebben zich enkele kandidaten aangediend en gesprekken zijn gaande. Zodra er meer duidelijkheid is rondom de aanstelling van de nieuwe beheerder, laat het bestuur van de Hezebrink dit weten.