Inwoners van Wissel kregen woensdag 29 januari tekst en uitleg over van hun woningen gemaakte warmtescans. 45 nieuwsgierige mensen hadden zich aangemeld voor deze scan. De energie-adviseur van het gemeentelijk energieloket ging een paar weken geleden in alle vroegte op pad om de woningen te scannen.

Er was veel te zien op de scans. Zoals ramen die de hele nacht open staan, waardoor warmte naar buiten verdwijnt en koude lucht het huis in stroomt. Ook werd duidelijk dat er nog winst valt te behalen op de ramen zelf, want die waren niet allemaal voorzien van HR++ glas.

De foto’s toonden ook aan dat lang niet alle muren optimaal geïsoleerd zijn. En de warmtescans leverden heel wat zogenaamde koude- en warmtebruggen op zonder nog een duidelijke oorzaak. Hier wordt nog nader onderzoek naar gedaan.

Gesprekken

Er zijn deze avond veel gesprekken gevoerd met de aanwezige energiecoaches en de energie-adviseur van het energieloket. Daaruit kwam onder meer naar voren dat nogal wat inwoners niet wisten dat je bij de gemeente terecht kunt voor gratis tips over verduurzaming van je woning. Ook gaven de bezoekers aan dat ze graag hulp ontvangen bij het opstarten van een verduurzamingstraject. De energie-adviseur en energiecoaches helpen daar graag bij.

Nieuwe aanvragen

In Wissel werden 250 flyers uitgedeeld die in totaal 45 woningscans opleverden. Een mooie score, concludeerden de initiatiefnemers. De bijeenkomst leverde ook nieuwe aanvragen op voor gesprekken met energiecoaches en het energieloket. Op die manier kunnen inwoners en de gemeente elkaar helpen energie te besparen en Epe verder te verduurzamen. Met als doel een energieneutrale gemeente zijn in 2030.

Zelf aan de slag?

Bent u ook nieuwsgierig welke stappen u het beste kunt zetten om uw huis te verduurzamen? Vraag dan een gesprek met de energiecoach aan of ga langs bij het energieloket. Meer informatie is te vinden op www.epe.nl/energiecoach en www.epe.nl/energieloket
 of bel 14 0578.