Inwoners Emst en Wenum planten streekeigen bomen en struiken

door | feb 22, 2024 | Nieuws

Fotocredits: Marcel de Bont

Inwoners uit het buitengebied van Emst en Wenum gaan binnenkort ruim 200 bomen en 11.400 struiken planten voor een aantrekkelijker buitengebied. Op zaterdag 24 februari ontvangen de deelnemers op een gezamenlijke uitdeeldag hun bomen en struiken. De uitdeeldag van vindt plaats om 9.00 uur aan de Stationsweg 73 in Emst. De wethouders van de gemeenten Epe en Apeldoorn zijn hierbij ook aanwezig en helpen met uitdelen van de beplanting.

Maar liefst 47 deelnemers ontvangen op de uitdeeldag hun beplanting. Ook krijgen ze een plantinstructie van een adviseur van SLG. Zij gaan ruim 11.400 struiken zoals meidoorn, veldesdoorn, haagbeuk en hondsroos, 78  laanbomen (winterlinde, walnoot, tamme kastanje) en 139 hoogstamfruitbomen planten op hun eigen terrein.

De particuliere grondeigenaren doen mee aan het beplantingsproject ‘Emst in het Groen’ en ‘Wenum in het Groen’ van de gemeenten Epe en Apeldoorn, Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG), Emster Belang en de werkgroep Natuur en Landschap van de Dorpsraad Wenum Wiesel.

Streekeigen beplanting versterkt biodiversiteit en landschap
De uitvoering van beide projecten is in handen van SLG. De adviseur van SLG heeft elke deelnemer bezocht. Voor ieder terrein is een inrichtingsplan gemaakt dat past binnen het landschapstype waar de bewoner woont. Via deze acties zijn de percelen verfraaid met streekeigen beplanting, zoals een elzensingel, struikenrij, haag, hoogstamboomgaard, vogelbosje of combinatie van mogelijkheden.

Deelnemers versterken met hun aanplant de biodiversiteit en het streekeigen landschap van de gemeenten Epe en Apeldoorn.

Dit project is mogelijk gemaakt dankzij de gemeente Epe, gemeente Apeldoorn en provincie Gelderland.

 

 

 

Laatste nieuws

Agenda

Met dank aan onze sponsoren: