Gisteravond was er in Dorpshuis Ons Huus te Beemte-Broekland een informatieavond van Glasvezel Buitenaf, over de aanleg van glasvezel voor het buitengebied van onder andere de gemeente Epe.
Bijna alle huishoudens binnen de bebouwde kom van Vaassen zijn medio 2013 aangesloten op het glasvezelnetwerk. Helaas kwamen de bewoners van de buitengebieden hiervoor niet in aanmerking. Op dit moment kan er in het buitengebied uitsluitend internet worden ontvangen via een erg trage ADSL-verbinding.

NU OF NOOIT

Op dit moment is “Glasvezel Buitenaf” aan het inventariseren of er belangstelling is voor glasvezel in de buitengebieden. Dit is de laatste kans dat er in de aankomende jaren een partij is die de realisatie van glasvezel mogelijk wil maken. Het minimaal aantal aanmeldingen hiervoor dient dan wel 50% te zijn van alle huishoudens in het betreffende buitengebied.

WAAROM GLASVEZEL?

Snelle dataverbindingen (breedband) nemen een steeds belangrijkere rol in bij zaken die bepalend zijn voor de leefbaarheid. Onderwijs en de gezondheidszorg zijn twee gebieden waar je dit nu al volop ziet gebeuren. Ook de overheid gaat steeds meer gebruik maken van digitale loketten (denk ook aan de mestboekhouding en dergelijke).Telecommunicatie kan een oplossing bieden voor tal van maatschappelijke vraagstukken. En zo wordt glasvezel dus van belang voor bijna iedereen. Glasvezel bereidt ons voor op de toekomst.

Vaasen Actief was natuurlijk aanwezig en we geven hier een korte samenvatting