Illegaal vuurwerk aangetroffen in woning Epe

door | nov 30, 2023 | Nieuws

Eind september is door de politie bij een woning in de gemeente Epe een partij illegaal vuurwerk in beslag genomen. Het vuurwerk, bestaande uit ongeveer 150 zogeheten mortierbommen, werd in een schuur nabij de woning aangetroffen.

Dergelijk vuurwerk vormt een groot gevaar voor de bewoners en de directe omgeving. Daarom is door de burgemeester een schriftelijke waarschuwing gegeven aan de bewoners van het pand. Daarnaast is een last onder dwangsom opgelegd. Bij herhaling kan door de gemeente een bestuurlijke boete worden opgelegd tot een maximum van € 20.750,-. In een uiterst geval kan de woning voor een bepaalde tijd worden gesloten.

Dat mensen illegaal vuurwerk in huis hebben is iets waar burgemeester Tom Horn zich zorgen over maakt. “Mensen zijn zich te weinig bewust van de grote risico’s. Als je dit vuurwerk in huis haalt heb je geen oog voor je eigen veiligheid, maar ook niet voor de veiligheid van je buren. Ik roep inwoners dan ook op om bij vermoeden van opslag van illegaal vuurwerk, dit te melden bij Meld Misdaad Anoniem”. Dat kan door met 0800-7000 of online via www.meldmisdaadanoniem.nl.

 

 

 

Laatste nieuws

Agenda

Met dank aan onze sponsoren: