IJsbaan de Scheve Schaats voor het eerst open!

door | feb 27, 2018 | Nieuws | 0 Reacties

 

Dinsdag 27 februari 2018

 

Het is volop winter en IJsbaan De Scheve Schaats lijkt er klaar voor te zijn! De kanovijver van Gezinspark ’t Smallert is bevroren. Vrijwilligers brengen hier regelmatig een laagje water op aan om de ijsvloer te laten groeien. We hopen dat we woensdagmiddag de baan kunnen openen.

 

Het initiatief voor de Emster ijsbaan lag bij Raymond Peelen van Get Up Liften en het duurde niet lang voordat ook Taco Hoppener van Clevermedia en Gerrit Hertgers van ’t Smallert ook enthousiast waren. Eerdere pogingen om de parkeerplaats van ’t Smallert om te toveren tot een ijsbaan mislukten. Daarom werd uitgeweken naar de kanovijver.

De ijsbaan richt zich op de jeugd van Emst en omgeving. Uiteraard zijn minder jeugdige ijsrijders ook van harte welkom maar de nadruk ligt op de jeugd. Onder meer omdat de baan te klein is om lange afstanden op te trainen. De entree voor de baan is gratis want het is belangrijk dat iedereen kan komen schaatsen. Laagdrempelig, gezellig en met een dorps karakter, dat is waar de ijsbaan voor staat. Wanneer de ijsvloer dit toelaat is de baan geopend van 13.30 tot 17.00 uur en van 18.30 tot 21.00 uur.

Voor een ieder die de Emster ijsbaan een warm hart toe draagt is er de mogelijkheid Vriend te worden van De Scheve Schaats. Met een bijdrage van slechts € 10,00 per jaar kunnen we er samen voor zorgen dat de ijsbaan een terugkerend evenement wordt en dat we de entree, met name voor de plaatselijke jeugd, gratis kunnen houden. Bedrijven kunnen de baan sponsoren met een spandoek dat de rest van het jaar voor eigen gebruik opgehaald kan worden.

Meer informatie vind je op onze website www.ijsbaandescheveschaats.nl. Check ook onze Facebookpagina voor de laatste nieuwtjes!

 

                   

Laatste nieuws

Agenda

Met dank aan onze sponsoren: