Meubelwinkel Huis&Wiers wonen uit Vaassen gaat onder de naam ‘Huis&Wiers houtbouw’ uiteenlopende houtbouw-objecten maken en plaatsen. Te denken valt aan veranda’s, overkappingen, carports, tuinhuizen, schuren en paardenstallen.

“Het maken van maatwerk op het gebied van hout, is iets wat we in onze meubelwinkel al dagelijks doen”, vertelt Frank Huis in ’t Veld van Huis&Wiers. “Daarnaast heb ik zelf veel ervaring met houtbouw vanuit mijn houtzagerij en bosbouwbedrijf en in de loop der jaren heb ik talloze bouwprojecten mogen begeleiden en opleveren.”.

Duurzaam maatwerk

Net als in de meubelwinkel, wordt voor de houtbouw veel gebruik gemaakt van duurzaam Veluws hout, zoals eikenhout en douglashout. Het hout wordt voor ieder project door Huis&Wiers zelf op maat gezaagd, dus er kan op korte termijn snel en betaalbaar gebouwd worden.

Naast duurzaam hout is het ook mogelijk zonnepanelen te laten leggen op onze bouwprojecten. Op dit gebied wordt samengewerkt met G. Hagen Elektrotechniek uit Vaassen, een gevestigde naam met veel ervaring op het gebied van elektra en installatie.

Samenwerking Ligtenberg Makelaars

Net als de samenwerking met G. Hagen, zal Huis&Wiers gaan samenwerken met nog een andere jonge ondernemer: Dagmar Ligtenberg van Ligtenberg Makelaars. Iedereen die bij Ligtenberg Makelaars een overeenkomst tekent, krijgt onder meer een tegoedbon die te besteden is bij Huis&Wiers wonen.

Dagmar Ligtenberg: “Ik ken Frank en Michiel vanuit de Ondernemersvereniging Vaassen. We vinden het allemaal belangrijk om met lokale ondernemers samen te werken en ons dorp te versterken”.

Tafels van Vaassens hout uit de Vulcanusbuurt

Korte tijd geleden heeft Huis&Wiers een aantal Amerikaanse eiken verkregen die naast het heropende Vulcanuspad in Vaassen groeiden. De eiken zijn vanwege veiligheidsredenen verwijderd. Michiel Wiersinga van Huis&Wiers: “Ik zag de stammen liggen toen ik er met de hond langs wandelde. Bomen met zoveel historie, die laat je niet tot brandhout zagen, daar moet je iets moois en blijvends van maken”.

Verkoop van meubelen gemaakt van de Vulcanusstammen gaat binnenkort van start. Let op: er kan maar een beperkt aantal meubels van dit hout gemaakt worden en de eerste platen zijn al gereserveerd.

Meer informatie over Huis&Wiers wonen en Huis&Wiers houtbouw vindt u op de website www.huisenwierswonen.nl. De showroom van beide ondernemingen bevindt zich op de bovenverdieping van Baderie Reusken en is bereikbaar via de trap aan de voorzijde. De showroom is geopend van woensdag tot en met zaterdag. Meer informatie over G. Hagen Elektrotechniek vindt u op www.hagenelektrotechniek.nl. Meer informatie over Ligtenberg Makelaars vindt u op www.ligtenbergmakelaars.nl