Huiskamer in wijksteunpunt BloemfonteinVluchtelingenwerk en Koppel-Swoe zijn een huiskamerproject gestart in wijksteunpunt Bloemfontein in Vaassen. Iedere dinsdag en woensdag is iedereen van harte welkom om in de huiskamer een praatje te maken of een vraag te stellen.

Veel wijkbewoners weten de weg naar Bloemfontein wel te vinden voor de reguliere activiteiten, maar niet iedereen wil aan deze activiteiten meedoen. Er is behoefte aan een plek in de wijk waar men naartoe kan met een vraag of om even de deur uit te gaan om andere mensen te zien of te spreken.

In het wijksteunpunt is ruimte gecreëerd voor de huiskamer. Er is een stamtafel met stoelen die door leerlingen van ROC Aventus en buurtbewoners in vrolijke kleuren zijn opgeknapt. In een hoek van de ontmoetingsruimte is een zitgedeelte ingericht voor een spelletje, kopje koffie of iets dergelijks.

De huiskamer is open op dinsdag en woensdag van 9.00 tot 16.00 uur. Er is een sociaal werker van Vluchtelingenwerk of Koppel-Swoe aanwezig die ondersteund wordt door vrijwilligers van beide organisaties.