Houten speelgoed van Harry Harleman    

door | jun 13, 2023 | Nieuws

Na het succes van het eerste 2 delen deel van ‘Verzamelen is ook een kunst’ is nu het vervolg van deze expositie te bewonderen tm 26 augustus in Museum Vaassen Historie. Acht lokale verzamelaars hebben hun verzameling beschikbaar gesteld.

Als het speelgoed van de kinderen in de buurt stuk was, dan was het al snel: ‘Ga maar naar handige Harry, hij kan het wel repareren’.

Eén van deze kinderen kwam wel heel vaak langs met een niet-werkende plastic hijskraan. ‘Dat kan anders’, dacht Harry, ik ga er een van hout maken. Dit was het begin van wat later een uit de hand gelopen hobby zou worden. Duurzaamheid staat bij Harry hoog in het vaandel, materiaal weggooien is er niet bij. Interesse om prachtig speelgoed te kopen?  In het museum is zijn telefoonnummer bekend.

Een deel van het museum is ingericht op basis van vaste thema’s, namelijk lokale industrie en detailhandel, een kruidenierswinkel, Vaassen tijdens bezetting en bevrijding. Dit alles is te zien in Museum Vaassen Historie aan de Dorpsstraat 73 (schuin tegenover de Hema) en is geopend op donderdag en vrijdag van 13.30 tot 16.30 uur en op zaterdag van 11.00 tot 16.00 uur. Er is een traplift aanwezig en de toegang is gratis.

 

 

 

 

 

 

 

 

Laatste nieuws

Agenda

Met dank aan onze sponsoren: