Ook voor uitvaarten geldt de Noodverordening van de Veiligheidsregio Noord- en Oost Gelderland (VNOG).

Bij elke uitvaart mogen hooguit 30 personen aanwezig zijn, zowel binnen als buiten. Dat mag alleen als zij allemaal 1,5 meter afstand kunnen houden tot elkaar.

Samenkomsten verboden
Om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen zijn samenkomsten verboden. Dit verbod staat beschreven in artikel 2.1 van de VNOG-noodverordening. Op dit verbod gelden enkele uitzonderingen, waaronder uitvaarten met hooguit 30 aanwezigen. Een erehaag is alleen toegestaan als deze deel is van de uitvaart zelf. Ook zo’n erehaag mag bestaan uit hooguit 30 mensen die allemaal 1,5 meter afstand houden tot elkaar. Andere erehagen zijn verboden.

“Alleen samen houden we corona onder controle”
Burgemeester Tom Horn van de gemeente Epe: “Als een dierbare is overleden wil je graag een passende uitvaart organiseren. Samen afscheid nemen en de overledene herdenken en uitgeleide doen. Het is extra verdrietig dat ook voor uitvaarten vanwege de coronacrisis strikte regels gelden. Laten we onthouden waarom we ons aan de regels moeten houden: alleen samen houden we corona onder controle.”

De Noodverordening van de VNOG geldt sinds 26 maart jl. De gemeente Epe maakt deel uit van de VNOG. Deze noodverordening geldt dus ook in en voor de gemeente Epe.