Ook deze zomer heeft het Cannenburgherbos weer te maken met vandalisme. Zo’n zijn er al weer paaltjes uit de grond getrokken en is geprobeerd om een vlag in de brand te zetten. Het is ook erg jammer voor de vele vrijwilligers die in en rond de Cannenburgh actief zijn, zij zijn liever bezig met voorlichting, beheer en onderhoud. Dan dat zij steeds weer de schade moeten herstellen Als je wat verdachts ziet bij de Cannenburgh, meld het dan ook zo snel mogelijk. Zodat die overlast stopt.

Op dit moment is de hoofdingang van het Cannenburgherbos ook gesloten. Gelukkig zijn de andere ingangen van het bos zijn wel open. Deze keer is de dader wel bekend en deze zal dat ongetwijfeld ook netjes met het Geldersch Landschap & Kasteelen afhandelen. Afgelopen weekend was er namelijk een evenement in het bos. “Het verhaal van Gelderland zomertoer” van het programma Ridders van Gelre van Omroep Gelderland. Tijdens het afgelopen weekend kon iedereen zich laten informeren over de geschiedenis van…. Inderdaad Gelderland.

Het verhaal van Kasteel de Cannenburgh begint vaak dat Maarten van Rossum een ruïne had gekocht (een Pol zoal het ons is verteld). Later is daar dan uiteindelijk Kasteel de Cannenburgh gebouwd. Blijkbaar was men zo enthousiast bij het herbeleven van de oude tijden dat er een kleine poging is geweest om die oude ruïne weer terug te brengen. Meer waarschijnlijk is het overigens dat een chauffeur een inschattingsfout heeft gemaakt en daarbij de toegangspoort heeft beschadigd. Gelukkig is de schade beperkt gebleven tot de toegangspoort. Maar helaas wel weer schade in het bos. En  ook deze schade zal ongetwijfeld ook weer zo snel mogelijk hersteld worden.