Op zaterdag 19 januari wordt er een Hollandse avond georganiseerd in Café bar de Ruif in Vaassen. DJ Tornado komt deze avond draaien. Het beloofd een gezellige avond te worden!!

Vanaf kaarten zijn te koop bij:
• Café bar de Ruif
• of via 06-33437556

Voorverkoop: € 6,-
Aan de deur: € 7,50

De opbrengst van deze avond is voor behandelingen tegen lymfolipoedeem.

Jannita Draaijer (45 jaar) vecht al 28 jaar tegen deze ziekte. Hierbij is ze al door vele specialisten behandeld, maar helaas zonder resultaat. Nu heeft ze in Rotterdam een kliniek die haar wel kan behandelen. Dat traject gaat 9 tot 12 maanden duren, met tussentijds 6 operaties. De kosten hiervan worden helaas niet door het ziekenfonds vergoed. Met deze actie hopen ze geld op te halen voor deze behandelingen. Meer over haar strijd kan je op deze site lezen. Op die site is het ook mogelijk om een donatie te doen.

Lipoedeem is er een stoornis in de aanmaak van vetweefsel. Deze aandoening is herkenbaar aan zwelling van de benen, heupen en soms ook de armen. De voeten zijn vaak opvallend dun. Lipoedeem kan gevoelig en zelfs pijnlijk zijn.

Naast een opmerkelijke vetverdeling kan er sprake zijn van een verminderde afvoer van het weefselvocht (lymfe) in combinatie met verslapping van het bindweefsel. Hierdoor kan er ook lymfoedeem ontstaan. De combinatie van deze twee wordt lymfo-lipoedeem genoemd. Lipoedeem kan naast de fysieke beperkingen ook emotioneel erg belastend zijn.

Er is vaak onbegrip uit de omgeving, omdat men lipoedeem verwart met gewoon overgewicht. De aandoening ontstaat vaak in de puberteit en is doorgaans familiair bepaald.