Driekoningen is een Christelijke feestdag die elk jaar op 6 januari wordt gevierd. Met dit feest wordt de ‘Kerstkring’ van twaalf dagen afgesloten. Deze Kerstkring begint met de nachtmis op kerstavond.
Wie na Driekoningen nog kerstversiering in huis heeft, heeft pech want dat brengt ongeluk zeggen ze. Daar mee is ook  een eind gekomen aan de druk bezocht kerstexpositie.

Vanaf 6 januari is het Museum een tijdje gesloten. Op 5 maart gaan de deuren weer open.

Naast de bestaande vaste expositie over de bezetting en bevrijding van Vaassen tijdens de WO II zal het museum verder worden ingericht , door de stichting “Broken Wings 40-45”, met een speciale expositie t.g.v 75 jaar bevrijding.
Een deel van het museum is ingericht op basis van vaste thema’s, namelijk lokale industrie en detailhandel; een kruidenierswinkel; Vaassen tijdens bezetting en bevrijding.

Dit alles is te zien in Museum Vaassen Historie aan de Dorpsstraat 73 (schuin tegenover de Hema) en is dus vanaf 5 maart weer geopend op donderdag en vrijdag van 13.30 tot 16.30 uur en op zaterdag van 11.00 tot 16.00 uur. Er is een traplift aanwezig en de toegang is gratis.