“Tijd om iets te doen. Aan een zorgeloze toekomst, aan je eigen stukje groen. Want als de bomen het niet pikken, nou dan laten ze ons stikken, frisse lucht is veel meer waard dan een miljoen…..”, zo klonk het refrein van het boomfeestdaglied. Een lied dat luidkeels werd gezongen door leerlingen van de Nieuwe Wisselseschool. Wethouder Jan Aalbers vertelde kort iets over de boomfeestdag en daarna trotseerden de kinderen de regen en wind met een schep en emmer in de hand. Samen met de wethouder plantten de kinderen een drietal bomen. Een Japanse sierkers, een bijenboom en een zilverlinde.

Deze drie bomen werden geplant in de plantsoenstrook tussen de school en de weg. Het leuke aan deze bomen is dat ze in het voorjaar bloeien en daardoor zeer interessant zijn voor insecten. Ook is rekening gehouden met de grootte van de bomen. Bij de herinrichting van de Oude Wisselseweg mogen deze bomen namelijk geen belemmering vormen voor de te planten esdoorns in 2020.

Tijdcapsule

Tijdens het planten hebben de kinderen ook een tijdcapsule bij de wortels van de zilverlinde neergelegd. In de capsule zitten onder andere foto’s van de schoolkinderen, een draaiboek van de dag en de tekst van het boomfeestlied. Als de boom aan het einde van zijn leven is en om moet, dan komt de tijdscapsule weer vrij met een boodschap voor de nieuwe generatie. Je kunt dan sowieso aan de tijdscapsule zien wanneer de boom geplant is en wie er allemaal aan hebben bijgedragen.