De zomer is ook de tijd om er op uit te trekken. Afgelopen weekend heeft Léon, een van onze fotografen, meegedaan aan een Photo walk door het Aardhuispark. Het Aardhuis is vanwege een verbouwing een tijdje dicht geweest, maar sinds 1 juni weer open. Nu is er ook een bezoekerscentrum aanwezig. De toegang tot het Aardhuis is gratis, maar voor een bezoek aan het Aardhuispark moet wel een kaartje worden gekocht.

Een Photo walk is een wandeling door een mooie omgeving of rond een bijzondere locatie om deze te fotograferen. Iedereen is daarbij welkom en het maakt niet uit met wat voor een camera je foto’s maakt. Ook Apeldoorn kent een Photowalk groep, deze kan je vinden op Facebook.

Deze keer liepen er 11 fotografen mee. Één daarvan had een paar weken eerder hier al een vliegend hert op de foto vast gelegd. En iedereen hoopte deze bijzondere kever hier dan ook tegen te komen. In de boom waar het vliegend hert de vorige keer zat, was hij natuurlijk niet meer. Het hert was spreekwoordelijk gevlogen. Maar een andere fotograaf die daar rondliep, had hem al gespot, op een hoogte van zo’n 5 meter in een boom. Dat is ook het leuke als je met een groep op pad gaat. Wat de een niet ziet, ziet een ander wel weer.

 

Foto’s: Léon Durville