Een enthousiaste groep vrijwilligers van Koppel-Swoe organiseert voor 50 plussers uit de Gemeente Epe verschillende uitstapjes.

Na een korte vakantiestop is er woensdag 24 oktober weer een mooie bustocht, deze keer naar Bourtange. Bourtange is een vestingdorp in de provincie Groningen, dat tijdens de Nederlandse Opstand is aangelegd.

Bourtange ligt in de gemeente Westerwolde, in de gelijknamige streek. Het is een beschermd dorpsgezicht. Hoewel de grachten en muren anders doen vermoeden, heeft Bourtange nooit stadsrechten gehad.

De touringcar rijdt eerst naar Odoorn waar een Drentse koffietafel klaar staat. Na het eten gaat de reis verder naar het prachtige Bourtange. Er wordt een film getoond over de geschiedenis en de reconstructie van de vesting. Daarna volgt er, onder leiding van een gids, een rondleiding.

Er zijn een aantal musea en leuke winkeltjes die u op eigen gelegenheid kunt bezoeken. De afstand van de parkeerplaats naar de vesting is ca. 400 meter te voet. Voor degene die moeilijk lopen, is er tegen een kleine vergoeding, een elektrisch busje beschikbaar.

Vertrek: 9.45 uur vanaf Retailpark de Poort van Epe

Terug in Epe: 18.00 uur

Kosten: € 33,50

Opgeven vóór 10 oktober bij Koppel-Swoe  telefoonnummer: 0578-676767

Een programmaboekje met meer leuke uitjes kunt u ophalen op ons kantoor Stationsstraat 25 in Epe of bezoek onze website www.swo-epe.nl