Grote Kunst in de Grote Kerk in Apeldoorn van Grote Oude Meesters!

door | dec 1, 2023 | Nieuws

     
Op de foto’s de opbouw van de tentoonstelling.

In de Grote Kerk in Apeldoorn is echt een heel bijzondere expositie tot en met 10 januari 2024

In onderstaande bijzondere expositie in de Grote Kerk, is een aanvulling voor wat betreft de einddatum. De Grote Kerk vindt deze werken van de Oude Meesters kwalitatief zo goed, dat ze hebben gevraagd aan Anouk Bijsterbosch,  of deze verlengd kan worden tot en met 31 januari.

 

De Grote Kerk vindt deze werken van de Oude Meesters kwalitatief zo goed, dat ze hebben gevraagd aan Anouk Bijsterbosch,  of deze verlengd kan worden tot en met 31 januari.

Als je de prachtige Grote Kerk in Apeldoorn op dit moment binnenkomt, waan je je ook in een museum. Je ziet grote en kleinere olieverfschilderijen en tekeningen hangen van Grote Oude Meesters uit de hele wereld: Rembrandt, Vermeer, Breitner, El Greco, Sargent, Bicker, Cigoli, Stasov, Ingres enz. enz.

Het zijn praktisch  1 op 1 kopieën van Oude Meesters die de cursisten van Anouk Bijsterbosch hebben gemaakt na nauwkeurige en pittige studies en nu bij elkaar gebracht zijn in één ruimte: de Grote Kerk.

De schilderijen zijn geschilderd volgens de methoden en materialen zoals dat al eeuwen gebruikt wordt. Dat is het specialisme van Anouk Bijsterbosch, die in het TV programma van dit jaar “De Nieuwe Vermeer”, op een haar na net niet de winnaar werd.

Voor haar passie heeft zij destijds haar reguliere baan opgezegd, heeft een treinkaartje naar Florence genomen, waar zij schildertechnieken is gaan studeren bij bekende Russische docenten. Daarna vertrok zij naar Spanje om in Madrid ook oude meesters te gaan bestuderen en vervolgde haar studie in Groningen.

Al deze kennis draagt zij met plezier en passie over in haar bescheiden atelier in de Nettenfabriek in Apeldoorn.

Dus nu te zien en van te genieten deze werken van haar cursisten in de Grote Kerk. Aanstaande zomer 2024 zal ook hier haar eigen werk te bewonderen zijn.

De internationale werken van de Grote Oude Meesters is te zien vanaf 3 december ALLEEN op de zondag, tussen 11.15 en 12 uur tot en met 10 januari. Aan een verlenging wordt al gedacht. Tijdens openstellingsuren van de Grote Kerk, zie hiervoor de agenda van deze kerk.

 

 

 

 

Laatste nieuws

Agenda

Met dank aan onze sponsoren: