Deze week ging de campagne ‘Groente… zet je tanden erin!’ van start. Want groenten zijn eigenlijk gewoon lekker, heel normaal en ook nog eens makkelijk.

Dagelijks fruit en groente: lekker, normaal, makkelijk

Op maandag 9 september bouwden wethouder Lia de Waard-Oudesluijs en de kinderen van basisschool De Violier in Vaassen een feestje. Er was een quiz over groente. Er werd gezongen en gedanst met Heel Epe Beweegt. Én met 3 groente-mascottes. Dat was het startsein voor de campagne ‘Groente… zet je tanden erin!’. Doel van de campagne: kinderen en jongeren van 0-19 jaar eten dagelijks fruit en groenten. Dat is lekker, eigenlijk heel normaal en ook nog eens makkelijk.

Safari, memory en zadenpakket

Deze campagne hoort bij de JOGG-aanpak van de gemeente Epe. JOGG staat voor Jongeren op gezond gewicht. De gemeente werkt hiervoor samen met Koppel-Swoe, het consultatiebureau en scholen. Partners Albert Heijn, Profsil en Baltus Bloembollen dragen ook bij: met een supermarktsafari, een memory-spel en zadenpakketten.

Voor elke leeftijdsgroep

Zes weken lang bieden alle partners samen elke leeftijdsgroep iets aan. Voor de allerkleinsten is er ‘vanuit het consultatiebureau de toolkit ‘Groentehapjes in 10 stapjes. De kinderopvang en basisscholen bieden het lespakket ‘Bitemap’ aan. Leerlingen van het voortgezet onderwijs gaan in debat over een gezonde leefstijl. Ook gaan zij de ‘Drinkwater Challenge’ aan. Directeur Van Arkel van De Violier kreeg van de wethouder het lespakket Bitemap, het memory-spel en een zadenpakket. De Violier draagt al de titel ‘Gezonde School’.