Door Henk Boeve
Gratis schoolschaatsen voor leerlingen basisscholen, peuterspeelzalen en kinderopvang gemeente Heerde en Epe geweldig initiatief Epe on Ice.

Als opa zijnde van Tygo Boeve, leerling groep 3 van school De Sprenge Emst, mocht ik dinsdagmorgen mee met alle leerlingen van groep 3 tot en met groep 8, naar de ijsbaan van Epe on Ice. Wat is namelijk nu het geval. Epe on Ice is dit jaar open van 13 december 2019 t/m 5 januari 2020. In de eerste week van Epe on Ice organiseren ze het gratis schoolschaatsen voor ruim 2000 kinderen van de basisscholen uit de Gemeenten Heerde en Epe.

In deze week zijn niet alleen de kinderen welkom van de basisscholen uit genoemde gemeenten, maar ook de kinderen van de peuterspeelzalen en kinderopvang. Behalve dat ze gratis mogen schaatsen, krijgen de kinderen ook nog allemaal warme chocolademelk of ranja te drinken. Alleen als ze zelf geen eigen schaatsen hebben, kunnen ze deze huren en dan moeten ze € 2,- betalen. Wat een geweldig initiatief is dit van Epe on Ice. En wat hebben de kinderen een uur lang een plezier. Niet alleen de kinderen, maar ook de vele papa’s, mama’s, opa’s en oma’s. Zij staan allemaal langs de kant te genieten. In één woord geweldig.

In de komende kerstvakantie van 21 december 2019 t/m 5 januari 2020 is gezien het enthousiasme van de schoolkinderen de verwachting, dat ze nogmaals één of meerdere bezoekjes gaan brengen aan de ijsbaan van Epe on Ice.