FOTOBIJSCHRIFT
Nanda van der Hoop, eigenaresse van het Eper Friethuys en van de welbekende Snackmobiel Epe, heeft afgelopen woensdag gratis friet en snacks uitgedeeld bij verpleeghuis De Nieuwe Antoniehof en bij woonzorgcentrum De Klaarbeek. “Ik ben blij dat ik dit voor hen kan doen. Oudere mensen hebben het al zo moeilijk, omdat ze geen familie mogen zien. Ik hoop dat ik hen hiermee een beetje kan verwennen.”

 


Nanda van der Hoop: ‘Ik wilde iets moois doen voor ouderen’

EPE – Een groot deel van de beperkende maatregelen om de verspreiding van het coronavirus onder controle te krijgen, is dinsdag 21 april door de Nederlandse overheid verlengd. Dat betekent onder andere dat er in verzorgings- en verpleeghuizen nog geen bezoek mag komen. Nanda van der Hoop, eigenaar van het Friethuys Epe en van het Snackmobiel Epe, sprong daar meteen op in. Bij woonzorgcentrum De Klaarbeek en bij verpleeghuis De Nieuwe Antoniehof deelde ze gratis friet en snacks uit.

Nanda vertelt over deze spontane actie. “De ouderen mensen hebben het nu zo moeilijk. Onder andere omdat ze vanwege de coronacrisis geen familie mogen ontvangen. Ik hoop daarom dat ik hen hiermee een beetje kan verwennen.”

150 patatjes en evenzoveel snacks
Nanda en haar collega’s hebben alle ouderen die in De Klaarbeek wonen en alle bewoners van De Nieuwe Antoniehof afgelopen woensdag daarom een gratis frietje en een frikandel of een kroket aangeboden. Bij De Klaarbeek ging het om ruim 100 patatjes en snacks. Bij de Nieuwe Antoniehof heeft ze 50 bakjes patat en evenzoveel snacks aan de bewoners uitgedeeld.

Die patatjes serveerde Nanda vanuit haar welbekende Snackmobiel. De medewerkers van De Klaarbeek en van verpleeghuis De Nieuwe Antoniehof deelden dat vervolgens rond. “Ik ben erg blij dat ik dit kan doen.”

Nanda wilde overigens ook patat uitdelen voor de bewoners van De Boskamp in Epe. Daar was de controle vanwege de coronacrisis helaas wat strenger. Medewerkers mogen in dat woonzorgcentrum niet steeds in en uit het gebouw lopen.