De miniorenzwemmers van ZVV hebben een topprestatie neergezet tijdens de regionale Sprintkampioenschappen.

Zondag 8 april vonden de Gelderse Sprintkampioenschappen in het zwembad van Doetinchem plaats. Het was weer een heel spektakel met meer dan 170 zwemmers van 20 zwemploegen en een tribune met enthousiaste toeschouwers. De zwemmers, met een leeftijd tussen de 6 en 13 jaar, zwommen korte wedstrijden, van 50 meter. Alleen de snelste zwemmers kwamen hier in uit.

ZVV kwam met maar liefst 11 zwemmers aan de start. Sommige zwemmers zwommen één afstand, een aantal zwemmers had zich voor alle afstanden (50 meter vlinder, 50 meter vrij, 50 meter rug en 50 meter school) gekwalificeerd. Alles werd uit de kast gehaald om zo goed mogelijk te presteren. In dat opzicht werden vele persoonlijke overwinningen behaald. Ook werden er vele persoonlijke records verbroken. Een aantal zwemmers hebben zelfs medailles in de wacht gesleept.

Sem Beekhuis mag zich Gelders kampioen noemen op de 50 meter vrije slag en de 50 meter rugslag. Hij haalde een zilveren plak binnen op de 50 meter vlinderslag en de 50 meter schoolslag. Lyke Bellert mag zich Gelders Kampioen noemen op de 50 meter vlinderslag en had zilver op de 50 meter rugslag en brons op de 50 meter vrije slag. Daniël Hofman behaalde een bronzen medaille op de 50 meter rugslag.

Wat een prestatie!

ZVV trainers en zwemmers kunnen trots terugkijken naar de goede prestaties!