De minioren zwemmers van ZVV hebben een topprestatie neergezet tijdens de regionale Sprintkampioenschappen in Arnhem. Het was weer een heel spektakel met meer dan 100 zwemmers van 16 zwemploegen en een tribune met enthousiaste toeschouwers.

De zwemmers, in de leeftijd van 6 tot 13 jaar, zwommen allemaal korte afstanden, van 50 meter. Tijdens deze wedstrijd kwamen alleen de snelste zwemmers van Gelderland kwamen uit, dus de druk om te presteren was groot. ZVV kwam met maar liefst 8 zwemmers aan de start. Sommige zwemmers zwommen één afstand, een aantal zwemmers had zich voor alle afstanden (50 meter vrij, 50 meter rug, 50 meter school en voor de ouderen 50 meter vlinder) gekwalificeerd. Alles werd uit de kast gehaald om zo goed mogelijk te eindigen. In dat opzicht werden vele persoonlijke overwinningen behaald. Ook werden er vele persoonlijke records verbroken.

Een aantal van de ZVV-zwemmers hebben zelfs medailles in de wacht gesleept. Owen Hendriks mag zich Gelders kampioen noemen op de 50 meter rugslag en de 50 meter vrije slag. Nils Bellert werd tweede van Gelderland op de 50 meter rugslag en de 50 meter vrije slag en behaalde hij een bronzen medaille op de 50 meter schoolslag.

Met het behalen van deze vijf medailles wist ZVV te eindigen als vijfde vereniging van Gelderland, vlak achter grote verenigingen. Aan het einde van de wedstrijddag werd er nog een estafette gezwommen. ZVV kwam hierin met het meidenteam aan de start. Het was een spannenede strijd en zij werden uiteindelijk met een zeer snelle tijd 5e.

Kortom veel goed prestaties voor ZVV! Trainers en zwemmers kunnen trots terugkijken op deze wedstrijd.